Előttünk és mögöttünk is Balaton

(x) - Támogatott tartalom
2017/07/12
Jön a Hungaroring-i tekerés

A hagyományoknak megfelelően idén sem ment olyan simán a Balaton-átúszás megrendezése - a harmadik kitűzött napon kapott zöld utat úszni az időjárástól a Budapest Sportiroda.

Kezdésnek néhány számadat: összesen 8277 fő csobbant a vízbe Révfülöpnél és ért át Balatonboglárra - közülük majdnem 400-an regisztráltak az Olimpiai Ötpróbára! Őket külön üdvözöljük az Ötpróbázók egyre népesebb táborába!

Az időjárás éppen csak, hogy megkegyelmezett a résztvevőknek - a határértéket súrolva 20-25 km/h széllel, ám verőfényes napsütésben és tikkasztó hőségben úszhattak a sportolni vágyók. A rendező Budapest Sportiroda szervezése önmagáért beszélt: a pihenni vágyókat a LIDL élményközpont és az Actimel Zóna várta, ahol egy nagy sátor alatt, árnyékban, napozóágyakon lehetett hűsölni; a Balaton-szelet aktív- és pihenőpontján pedig babzsákokon lehetett lazítani. Gondoltak a hiperaktivitással küzdőkre is: a Decathlon által felállított aktív-zónában mindenki játszhatott egy kicsit. Az átúszók az ajándék póló mellé kávét és sütit kaptak feltöltődés gyanánt.

 

Nézzük, mi vár rátok az előttünk álló hétvégén

3 sportág, 3 különböző esemény 2 helyszínen

Tour de Ring

Lépj Hamilton, Vettel vagy Räikkönen nyomdokaiba – két keréken! A mogyoródi pályán ezúttal nem a Forma 1-es nagyágyúk, hanem az Ötpróbázók versenyeznek a pontokért. A rendezvényen garantáltan egyedülálló élményben lesz részed: 24 körön keresztül gyötörheted az aszfaltot, a pedálodat és a teljesítőképességedet.

 

Kék Balaton túra

Fedezd fel a Káli-medence páratlan szépségű tájait! A túra többek között olyan településeket érint, mint Balatonfüred, Balatonalmádi, Csopak vagy éppen Badacsony. Klasszikus várak, borvidék, nyár, hamisítatlan Balaton-felvidéki életérzés – a változatos távok és a sportélmény mellett ezt kínálja Neked a Kék Balaton.

 

I. BÚI Kikötő Úszás

Az első Kikötő Úszás immáron az esőnapon, vasárnap Balatonfenyvesen lesz megrendezve. Országszerte kuriózumnak számít a Balatoni Úszóiskola által rendezett esemény, amely Balatonfenyves kikötőjében, a Fenyves Yacht Clubban kerül megrendezésre július 16-án. Az eseményen a kedvednek és edzettségnek megfelelő számú kört úszhatod le a nyílt kikötőben, akár több száz társaddal együtt! 1 kör 800 méter hosszú, a leghosszabb táv 10 kör, azaz 8 km. A távot nem kötelező folyamatos úszással teljesíteni, 2 órás időtartamban körönként megszakítható, majd folytatható, az első rajtra 10 órakor kerül sor.

 

A hétvége rendezvényeiről az olimpiaiotproba.hu oldalon tudhatsz meg további információkat, illetve a Ötpróba pontgyűjtésre is itt tudsz regisztrálni.