Danny MacAskill mint szerelő vagy bringaboltos?

(x) - Támogatott tartalom
2015/06/12
Rövid interjú Danny MacAskillel a múltjáról és jövőjéről

Mikor jöttél rá, hogy emberfeletti képességeid vannak? 

DM: Talán amikor 4 éves voltam és egy, a kertünkben található 6 méteres nylon kötélen sikerült lecsúsznom anélkül, hogy megégettem volna a kezeimet. 

Volt valamilyen terved arra vonatkozóan, hogyan fejleszd magad vagy jött magától az egész?

DM: Nem,semmilyen tervem sem volt. Az én triál stílusú tudásom az évek alatt fejlődött ki mialatt minden nap bringával jártam iskolába és mindenféle tereptárgyak kerültek az utamba pl. padka stb...Utána kezdtem nagyobb falakról leugrálni, nagyobb trükkökkel próbálkozni. Ez a mai napig egy lassú folyamat. Sohasem terveztem, hogy profi bringás leszek. A célom mindössze annyi, hogy kipróbáljam mit tudok kihozni a bringámból és néha le is filmezzem.

Milyen terveid vannak a következő 5 évre?

DM: Különböző terveim vannak, folyamatosan azon gondolkodom, mit lehet a következő? Nem feltétlenül jobbat, mint a megelőző projektek, mert az valószínűleg az őrületbe kergetne, hanem inkább valami mást. Valamikor biztosan megpróbálom a legjobb triál bringával készült videómat felvenni. Lehet, hogy visszatérek az utcákra és megpróbálok letenni valami olyat az asztalra amire évek múltán is úgy tekintek vissza, hogy kihoztam belőle a maximumot. 

Ha nem ezt csinálnád, akkor mivel foglalkoznál? 

DM: Ha nem lennék fizetett bringás, akkor valószínűleg egy profi mtb bringás kerékpárját állítgatnám. Mielőtt profi bringássá avanzsáltam volna, foglalkoztam a gondolattal, hogy csatlakozom a DH Világkupához, mint szerelő. Ez lett volna az a mód, hogy bringákon keresztül szemléljem a világot. Abban a szerepben is jól éreztem volna magam. 

Említetted, hogy kerékpárboltot is szívesen üzemeltetnél, nem? 

DM: Igen, ezt még mindig szívesen csinálnám, sőt ez az amit esetleg a jövőben tervezek csinálni. Mondjuk valakinek segítenie kellene benne, mert én magam szörnyű vagyok ha szervezésről van szó.

Köztudomású, hogy sok szponzorod van. Mi volt az ami miatt azt gondoltad, hogy szívesen dolgoznál együtt az Endurával?

DM: Az Endura mindig is az a márka volt, amelyik az egyik legmegbízhatóbb a bringaboltokban található termékek közül. Ez önmagában egy jó közös pont, pláne, hogy az Endura is skót. Azt gondolom, hogy az Endurával azonos az értékrendünk emiatt biztos vagyok benne, hogy az együttműködés sikeres lesz. Az sem elhanyagolható, hogy az Endura segítségével jól tudok kinézni az ösvényeken. 

Az interjút Pamela Barclay, az Endura termékigazgatója készítette, annak az apropóján, hogy a skót márka Danny MacAskill hivatalos ruha szállítója, szponzora lett. Az Endura kollekcióit mi is imádjuk. A tavalyi Eurobike-on készült ruhapróbánkról itt olvashatsz: Endura 2015

Az Endura magyarországi forg
almazója a Green Serpentine Kft.

 

Danny Macaskill tetőtől talpig Endurában Forrás: Philip Ruopp
Danny Macaskill tetőtől talpig Endurában
Kép forrása: Philip Ruopp