Chavanel nyerte a Tour második szakaszát Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/07/05
A 97. Tour de France hétfői, esővel és bukásokkal színesített izgalmas 2. szakaszát a francia Sylvain Chavanel nyerte meg.
Hirdetés
A francia Sylvain Chavanel nyerte meg a 97. Tour de France országúti kerékpáros körverseny mai, esővel és újabb bukásokkal tűzdelt második szakaszát. Teljesítményével összetettben is élre állt. Chavanel először 2008-ban aratott részsikert a Touron, a  mostani volt a második győzelme. Az eső sok versenyzőnek megnehezítette a hegyeken  átívelő, nehéz etapot, és az egyik tömegbalesetben komolyan megsérült a  tavalyi második helyezett luxemburgi Andy Schleck. A Saxo Bank 25  esztendős bringása a televíziós felvételek tanúsága szerint vérző karral  is folytatni tudta a versenyt, miután megkapta dán csapattársa, Matti  Breschel kerékpárját.  
Az első szakasszal ellentétben most a címvédő spanyol Alberto Contador, és a hétszeres győztes amerikai Lance Armstrong megúszta a balesetet, előbbi a hetedik, utóbbi az ötödik összetettben.
 

    Eredmények, 2. szakasz, Brüsszel-Spa (201 km): 1. Sylvain Chavanel (francia, Quick Step) 4:40:48 ó 2. Maxime Bouet (francia, AG2R La Mondiale) 3:56 perc hátrány 3. Fabian Wegmann (német, Milram) 3:56 p h.     Az összetettben: 1. Chavanel 10:01:25 ó 2. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 2:57 perc hátrány 3. Tony Martin (német, HTC-Columbia) 3:07 p h.    
A 3. szakaszon Wanzeból indul a mezőny és 213 kilométer megtétele után a Arenberg Port du Hainautba érkezik!
Nálunk most megnézheted a nap nagy pillanatai, kattints a képre:   80848-corvos.jpg    
 
Hirdetés