Menü

2009.08.14.     Hozzászólás 0

www.bubifeszt.hu

BuBiFeszt – Budapest Biciklis Fesztivál

A válogatott nemzetközi és magyar filmekből álló szemlén kívül koncertekkel, kiállításokkal, versenyekkel, bringás bemutatókkal és civil kerekasztalokkal várják a közönséget a szervezők.


BuBiFeszt – Budapest Biciklis Fesztivál címmel háromnapos rendezvényt szerveznek fotó, installáció, bicikli,  szeptemberben (4-6.) a Toldi Moziban, a városligeti Kertemben és a fesztivál saját, a három napra belakott galériájában a Bajcsy-Zsilinszki úton.
       
A BuBi Galériában fotók, installációk, festmények, performanszok, régi és különleges kerékpárok várják a nézőket, de lesznek kiállítások a harmadik világ szegényeit speciális biciklikkel segítő civil szervezetről, különleges formatervezett és újrahasznosított biciklialkatrészekből készült tárgyak is. A galéria külső portálját a street art prominensei díszítik. A közösségi programok reggeltől késő éjszakáig minden korosztály talál magának valót: lesz számháború, akadályverseny, gyerekversenyek, civil kerekasztalok és multimédiás workshop holland, dán és osztrák résztvevőkkel, Nők Tanítanak Nőket Biciklit Szerelni és minden táncos lábút megmozgatnak az esti koncertek.

A rendezvény központi eseménye a nemzetközi filmszemle. A meghívott filmek között lesz dokumentumfilm ugandai biciklis taxisról, a New York-i futárokról, egy gyengénlátó fiúról akinek az az álma, hogy Amerika egyik legnehezebb erdei versenypályáján indulhasson, romantikus játékfilm, animációs film, sportklip és még sok minden más.
A részletes program a BuBi weboldalán olvasható: www.bubifeszt.hu
Olvass többet a témáról: kerékpár, verseny