Bőven lesz idén montis kihívás

MTB Challenge
2013/02/15
2013-ban hét versennyel folytatódik a Mountainbike Challenge!
Hirdetés

Harmadik szezonjában, hét versennyel várja a bringásokat a több téren is megújuló Mountainbike Challenge! A szervezők az idei év fő céljának a sorozat eseményeinek egységesítését és további erősítését tűzték ki, ennek érdekében több változás is bevezetésre kerül, amely mind a versenyzők érdekeit fogják szolgálni.

 

- A tavalyihoz képest kevesebb eseménnyel vágunk neki az újabb szezonnak, ugyanis szervezési bizonytalanságok miatt a Kürtős Kupa és a Hillclimb kikerül a sorozatból – mondta az egyik főszervező Danó Péter.

- Névadó támogatóval ez idáig nem sikerült megegyeznünk, ám ez nem akadályoz meg minket abban, hogy jelentős változásokkal hangsúlyozzuk a sorozat egységét és növeljük a vonzerejét – fűzte hozzá Fülöp Miklós, a Challenge másik atyja.

 

A változások sorát a közös előnevezés bevezetése nyitja, amelynek megindítására napokon belül sor kerülhet, erről külön hírben is beszámolunk majd, hiszen egyedülálló kedvezmények elérésére is lehetőség nyílik majd. A közös előnevezés a Mountainbike Challenge eseményein belül egységesedő nevezési díjakkal is jár majd, ahogy egységessé válnak az egyes eseményeken alkalmazott korosztályok is.

 

 

További újdonság, hogy a Mountainbike Challenge sorozaton belül bevezetésre kerül egy közös értékelési rendszer, amely alapján a résztvevők pontokat kapnak az egyes eseményen való részvételükért és további egységeket a teljesítményükért, így a versenysorozat végén összetett értékelésre is sor kerül.

Ezen kívül a szervezők elfogadtak egy rendezési kritériumokra vonatkozó közös irányelvet, amelyben lefektetésre kerültek olyan különböző feladatok, amelyek mind a résztvevők jobb kiszolgálást célozzák.

 

A Mountainbike Challenge 2013-as eseményei és időpontjai:
05. 11. Vértes Maraton
05. 18. Szentendre Citycross
06. 22. Vértesboglári MTB Piknik
06. 29. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál
07. 20. Gerecse Maraton
08. 10. MOFÉM Underworld Kupa
09. 21. Bölcske Maraton

 

A lebonyolításra vonatkozó szabályokról, a meghirdetett korcsoportokról, a pontozási rendszerről a rendezvénysorozat honlapján a www.mountainbikechallenge.hu oldalán lehet tájékozódni.

Hirdetés