Belenyugodtam a sorsomba...

Belenyugodtam a sorsomba...

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/05/14
Beszámoló a Vértes "saras" Maratonról...
Hirdetés

Várgesztesről Szentendrére tart a Mountainbike Challenge mezőnye!
A hétvégén a III. Villapark Vértes Maratonnal vette kezdetét a 2013-as Mountainbike Challenge küzdelmei, hogy egy hétre rá újabb futammal, ezúttal Szentendre utcáin, folytatódjon a változatos sorozat.

A Várgesztesre érkezőket nem fogadta barátságos időjárás, az eső és az alig 10 fok feletti hőmérséklet nem tűnt túl bíztatónak. Az ideálisnak nem nevezhető körülmények sokakat távol tartott, pedig 300 fölött volt az előnevezők száma. Ettől függetlenül igen erős mezőny sorakozott fel a 10 órás kezdésre és a rajtra az eső is elállt.

A Vértes Maraton pályája szárazon is roppant izgalmas és sokarcú, amit az eső még technikásabbá tett. A változatos, le-föl hullámzó nyomvonalon ezúttal a lejtőkön sem volt pihenő, hiszen a csúszós utak folyamatos koncentrációt igényeltek. A hosszútávú versenyben, a második kör elején Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) kis előnyt kovácsolt az őt üldöző Búr Zsolttal (Alpinbike Team) szemben, amit a célig meg is tartott, míg a harmadik helyen Papp Dénes (Meditech SC) fejezte be a versenyt. A nők viadalát magabiztos előnnyel Poór Brigitta (X2S Haibike Team) nyerte Dósa Eszter (Vitalitás SE) és Cseh Veronika (Alpinbike Team) előtt.

A középtávon a férfiaknál Egei Patrik (Trek SE), Karl Dávid (Bikeexpress SE), Tar Benjámin (Bringabanda SC), a nőknél Bartos Judit (Merkapt SE), Marosffy Orsolya (Száguldó Virágok), Wetzl Márta (Bike4Life) abszolút sorrend alakult ki.

 

Vértes Maraton
Vértes Maraton

(Fotó: Kimura)

 

A vasárnapi napra is maradtak izgalmak, hiszen a Cross Country Challenge harmadik futama is a Várgesztesi Villaparkban került megrendezésre. Az XCO verseny mezőnye kissé foghíjas volt az időjárásnak és más versennyel való ütközésnek köszönhetően, ettől függetlenül izgalmas futamokat láthattak az érdeklődők.

 

Szentendre Citycross
Szusszanásnyi pihenő után a héten folytatódnak a Mountainbike Challenge küzdelmei. Május 18-án, szombaton a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendre Citycross városi körverseny várja az érdeklődőket. 

A futam igazán különlegesnek számít a hazai versenypalettán, hiszen a történelmi óváros ódon falai között kerül lebonyolításra. A 11 órakor rajtoló viadal során a versenyzők egy 1,7 km-es hosszúságú, a macskaköves utcákon kanyargó pályán köröznek egy óra plusz egy körön keresztül.

A versenyre nevezni már csak a helyszínen lehet. A szentendrei versennyel kapcsolatos minden további információt, parkolási tanácsokat a rendező Hegyimazsolák SE honlapján találhatnak az érdeklődők.

Klikk Hegyimazsolák SE weboldala...

 

Kimura szemszögéből
A tavalyihoz hasonlóan idén is duplaversenyes hétvégére készültem. Szombaton a Vértes Maraton volt soron, ahol ismét egysebességessel álltam rajthoz. Sajnos az idő nem volt kegyes hozzánk, és teljesen eláztatta a pályát. Két éve is esett, de akkor teljesen járható volt minden, így nem is aggódtam az időjárás miatt. A rajt utáni első mászásnál derült ki számomra, hogy az eső nem csak a port verte el. Soha nem szoktam a gumikkal foglalkozni, de most az apró mintás szárazra való külsőm gyakorlatilag slick-ként viselkedett, nulla tapadás felfelé, nulla lefelé. Miután hamar éreztem, hogy kontrollálhatatlan a dolog, szemléletet váltottam, és elhatároztam, ma csak kirándulok. Nézelődtem, és néha bánkódtam, hogy nincs nálam fényképezőgép, mert a ködben előtűnő bringásokat élmény lett volna fotózni; volt pár remek része a pályának, ahol magazinba illő szpotok voltak. Amiért szeretem a várgesztesi eseményt, hogy elég változatos a pálya, van benne erdő, füves mező, néha homokos talaj. Felejthetetlen volt például a lovarda mellett elmenni, ahol nem volt más, csak mező, köd, pár ló, és az elsuhanó bringások. Miközben ezek a gondolatok jártak a fejemben, igazából már fel is adtam, hogy kiállok az első kör után, megkímélve magamat és a technikát a további amortizáviótól.

Ekkor értek utol Fülöp Mikiék a Merkaptból, akik rábeszéltek, hogy csak ki kéne menni a második körre is. Belenyugodtam a sorsomba, és majd 40km sarazásba, amikor a második kör első emelkedőjén egyszer csak leesett a láncom. Nézem, nem egyszerű az eset, a 4 lánctányér csavarból 2 hiányzik. Technikai KO. Nem tudom, jobb-e így. Sokan mondták, ha tudják, hogy milyen a második kör, nem mentek volna ki rá. Én ezt már nem tudom meg, legfeljebb jövőre, ha megint esik.

Hirdetés