Bontrager WaveCel Hír

Bontrager WaveCel Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/06/25
A WaveCel 48-szor hatékonyabb a hagyományos EPS hab-struktúrával szemben.
Hirdetés

A Trek leányvállata, a Bontrager nemrég mutatta be a saját fejlesztésű WaveCel-technológiáját, és az azzal készült új sisakot, mely új fejezetet nyithat a fejvédők biztonsági szintjének történetében. Vagy mégsem?

Habár több gyártó rengeteg energiát invesztál a tökéletes sisak megalkotásába, talán soha nem lesz olyan, melyben egy baleset során 100%-osan elkerülhető az agyi trauma, melyben semmi esélye agyunk és koponyánk sérülésének. Persze az újabb és újabb technológiák révén a mai sisakok is sokkal biztonságosabbak, mint az 5-10 évvel korábbi elődeik.

WaveCel lelke az EPS habon belül elhelyezkedő, rugalmas, elcsavarodásra és összenyomódásra is képes hálós struktúra. Erre fekszik fel a fejünk. Ezen kialakításnak köszönhetően külső behatáskor az agyunkra ható erők redukálódnak. A cég által kiadott labormérés alapján

WaveCel 48-szor hatékonyabb a hagyományos EPS hab-struktúrával szemben,

és ami még fontosabb: akár a fejcsúcsunkra érkező erők esetében is, mivel a WaveCel ilyen helyzetben is képes összenyomódás és ezzel energia elnyelésre, ellenben a MIPSszel, mely ilyenkor nem tud elcsavarodni! Ennek köszönhetően szinte elenyésző az agyi trauma kialakulásának kockázata!

 

Bontrager WaveCel

Hirdetés