A szivárvány trikó a menő Mallorcán

A szivárvány trikó a menő Mallorcán

VasváriPress
2014/02/24
A Viág legjobbjai tekernek Meridával
Hirdetés

Ritkán fordul elő a kerékpársportban, hogy egy csapatprezentáción két világbajnokot is dobogóra szólítanak az est fénypontjaként. A februári csapatbemutatón Mallorcán ez megtörtént, ráadásul a Lampre-Merida csapata az utolsó pillanatban igazolta talán a legnagyobb sztárt a csapatba.

Február közepén, Mallorcán prezentált a 2014-re az országúti világbajnokot, a portugál Rui Costát soraiban tudó Lampre Merida gárdája, valamint a hegyikerékpársport nagyasszonyával, a sokszoros világ- és olimpiai bajnok Gunn Rita Dahle-val felálló Multivan Merida Biking Team. A közös kerékpár főszponzor látványos, közös bemutatót szervezett, amit nemzetközi média-érdeklődés övezett.

 

Nagymenők a Merida Press Camp-en
Nagymenők a Merida Press Camp-en
Kép forrása: Merida

 

Az aktuális szenzációt nem is annyira a két világbajnok megjelenése szolgáltatta, hanem Chris Horner leigazolása, amit két héttel korábban jelentettek be, gyakorlatilag a profi kerékpársport átigazolási időszakának hangos záróakkordjaként. A 42 éves amerikai, aki tavaly minden idők legidősebb GT-győztese lett a háromhetes spanyol kerékpáros körverseny megnyerésével, egy évre kötött szerződést, és a Giro d’Italia, valamint a Vuelta-címvédés szerepel céljai között.

 

A világbajnok Rui Costa ennél is tovább ment a 2014-es szezon tervezésekor: a világ legismertebb kerékpárversenyén, a Tour de France-on száll majd harcba a sárga trikóért, idén először koncentrál majd pályafutása során az összetettre. A még csak 27 éves kerékpáros eddig három szakaszt nyert már a Touron és kétszer végzett az összetett élén az egyhetes svájci körversenyen. Generációja egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, aki valóban okozhat meglepetést az idei francia körversenyen.

  

Rui Costa
Rui Costa
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A Lampre-Merida friss fejlesztésű aerodinamikus kerékpárral, a Reactóval szerelte fel a csapatot, aminek gyorsaságát már ki is használták a sprinterek, fantasztikusan kezdve a szezont. Az olasz Sacha Modolo Argentínában és a Mallorca Challenge-en is győzni tudott – utóbbin kétszer is. Honfitársa, Diego Ulissi az ausztrál WorldTour-viadalon, a Tour Down Under-en nyert szakaszt és állhatott dobogóra összetettben is.

 

A hegyikerékpáros csapat, a Multivan Merida Biking Team is nagy reményekkel, fiatalokkal erősítve vág neki a 2014-es világkupa-szezonnak, de a legnagyobb érdeklődés még mindig a 41 éves Gunn Rita Dahle-t övezi, aki tavaly világbajnoki címet tudott nyerni a maraton szakágban. A norvég hölgynek esze ágában sincs még befejezni a pályafutását, amíg örömet okoz a bringázás, így 2016-ban még a riói szereplés sem kizárt. A csapat tagja 2014-ben is a 2010-es spanyol világbajnok, athéni olimpiai ezüstérmes, 2013-as vb-3., José Antonio Hermida is.

 

Merida Reacto Evo
Merida Reacto Evo
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Hirdetés