Visszahívás Ortovox 3+ lavinajeladóra! Hír

Baumann Viola - Mozgásvilág.hu (Ortovox.com)
2012/12/12
Az október 17. után értékesített termékeket visszahívás után megvizsgálják, és frissítik a szoftverüket. Ezeket a készülékeket frissítés nélkül tovább nem szabad használni.
Hirdetés

A gyártó visszahívja valamennyi, a forgalmazókhoz 2012. okt. 17. után továbbított Ortovox 3+ lavinajeladóját, mivel az egy keresési gyakorlat közben 120 másodperc elteltével vétel üzemmódból önkényesen adás üzemmódba váltott.

Ha ki szeretnéd kideríteni, vajon a Te jeladód is érintett-e az ügyben, az Ortovox honlapján erre lehetőséged van. Ehhez be kell kapcsolni a készüléket, és a képernyőn két számjegyenként jelenik meg az összesen 10 számjegyből álló azonosító.

 

 

 

Az okok: a korábbi sikeres tesztelések ellenére a gyakorlatban előkerült egy biztonsággal kapcsolatos hiba. Egy új mozgásérzékelő, amit arra találtak ki, hogy lavinaveszély esetén átkapcsolja a készüléket jeladó üzemmódba, a szoftverhiba miatt nem érzi a veendő jelet, akkor sem, ha mozgás is van, ráadásul 2 perc elteltével magától átkapcsol keresés helyett jeladó funkcióra. Ha ilyenkor kézzel visszakapcsoljuk vételre, akkor folytatható a keresés. Ez azonban végzetes késlekedést okozhat.

Ha minket temetne be a lavina, akkor a készülékünk küldeni fogja a jeleket, ez a funkció nem sérült.

Ha tehát érinthet Téged ez a tényleg életveszélyes hiba, akkor ellenőrizd a gyártási számot, és vedd fel a kapcsolatot a gyártóval (rueckruf@ortovox.com), vagy a forgalmazóval, ahol beszerezted a jeladód.

Hirdetés