Menü

2011.10.28.     Hozzászólás 0

The North Face

Reel Rock film Tour 2011 - durva lesz

Mindkét este a világ legnívósabb extrémsport filmjeivel találkozhatunk.

2011. november 16-án és 17-én zajlik a Corvin moziban az év talán legizgalmasabb filmfesztiválja a THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL. Mindkét este a világ legnívósabb extrémsport filmjeivel találkozhatunk. A kínálatban sziklamászás, snowboard, sí, slackline, siklóernyő, speedride és bázisugrás szerepel. A fesztivál különös fűszere a helyszín - a Corvin mozi kimagasló minőségű  projektorai és hangtechnikája a 3D filmek vetítésére hivatott, úgyhogy ezek a látványos extrémsport filmek szinte leugranak majd a vászonról!

 

A fesztivál egyik húzófilmje a Hanuman Airlines. Ez egy nepáli siklóernyős pilóta és egy nagypályás hegymászó serpa kalandját mutatja be. Hőseink nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a Mount Everestet. Innen akartak lerepülni kétszemélyes siklóernyővel. Megcsinálták. A harminc perces film a nepáliak szemével láttatja a Himaláját. A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL brutálisan jó snowboard és sí filmeket kínál. A többszörös snowboard freeride világbajnokról, Xavier de La Rue-ről készült Timeline Special Edit. A Retallack című filmben pedig a többszörös X-Games győztes Tanner Hall-t láthatjuk síelni olyan porhóban, aminek láttán az ember azonnal csatolná a sílécét.

 

Fajsúlyos filmblokk várja a sziklamászókat! A Projekt Down Wall napjaink két nagypályás sziklamászó – Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson kalandját örökíti meg az El Capitanon. Heteket töltenek az 1200 m magas falon, a cél az hogy tisztán másszák meg a legnehezebb utat. Akik konyítanak valamit a műfajhoz talán sokat jelent, hogy itt a legkönnyebb kötélhossz is 5.13 (8+) nehézségű. Sportszakmai szempontból különös jelentősége van a Cold című filmben. Ez egy nyolcezres hegycsúcs, a Gashebrum II. első téli megmászását mutatja be – mottóként csak annyit:  fitnesz-wellness -50 alatt.

 

A fesztiválnak magyar vonatkozása is van! A PlayGravity 2 című filmben a két magyar siklóernyős szupersztár, Takáts Pál és Kézi Gábor a világon először kivitelezik az infinity tumbling manővert tandem siklóernyővel. Emellett lesz egy extrémsportolók és természetvédők együttműködését bemutató film – ázsiai keselyűket mentenek a Flight for Survival moziban.

 

Hogy a fesztivál még érdekesebb legyen, a filmek mellett egy Magyarországon még ismeretlen  sportág, a slackline mutatkozik be!  A Corvin mozi aulájában rendezik az első hazai versenyt! A másik sportesemény pedig a Mozgásvilág-T-Rock húzódzkodó verseny. A ReelRock filmfesztivál szünetében átmozgatásként 15 férfi és 15 nő méri majd össze erejét. A dicsőségen túl értékes The North Face , Petzl, T-Rock és nyereményekért megy a küzdelem.

Már csak azért is érdemes eljönni a  THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL, mert a mozijeggyel a Mountex üzletekben ajándék téli szájvédőkrémet kapsz, a Trek and Travel üzletben pedig -25%-os kezdvezményt adnak - ha bemutatod a Corvinos jegyet!

Olvass többet a témáról: the north face

Ajánló