ősszel magyar expedíció indul az Ama Dablam-ra Hír

outdoor-online.hu
2008/01/31
A magyarok által még soha sem mászott Ama Dablam első megmászását tervezi a 10 fős expedíció. Már megtörténtek az első lépések az expedíció szervezői részéről, hogy a tervezett túra a lehető legjobban sikerüljön.
Hirdetés

Mind a tíz fő a hegyek és az outdoor élet szerelmese , de közösen ez lesz az első ilyen súlyú túrájuk, melyet az Outdoor-online végig kísér majd az első pillanatoktól kezdve.

A kelet-nepáli Khumbu régióban napokig láthatják az Ama Dablam csúcsát azok, akik az Everest felé trekkingelnek. A 6812 méteres csúcsot először 1961-ben  az angol Mike Gill, Berry Bishop, Mike Ward és Wally Romanes járta meg. A szokásoknak megfelelően az expedíció is a szeptember-október hónapok kedvező időjárását kihasználva kívánja elérni a csúcsot.

A precíz és alapos felkészülés folyik most és természetesen az elengedhetetlen tréningek az Alpok különböző csúcsain. Az expedíció tagjai magukat nagyon lelkes és elszánt, de kellően megfontolt amatőröknek nevezik és fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy társaságuk kifejezetten baráti alapon szerveződött. Céljuk több távoli hely felfedezése, egzotikus népek, kultúrák és területek megismerése a saját örömükre.

Hamarosan hivatalosan is bejelentik az expedíción résztvevők névsorát és titulusát, melyről eddig még senkinek sem sikerült tudomást szerezni.   
Hirdetés