K2: Kisebb-nagyobb fennakadások Hír

nso.hu
2007/07/16
Az újabb havazás miatti kényszerpihenő várhatóan ma véget ér és elindulhatnak újra felfelé. Az időjárás mellett energia- és élelmiszer-ellátási, illetve egészségi problémákkal küszködnek a magyarok.
Hirdetés

Mostanra már mindenki megfelelően akklimatizálódot a magashegyi viszonyokhoz , de az utolsó fázis, a 3-as tábor felállítása még hátra van. A 7200 méteres magasságban felállított táborhely jelenti az akklimatizáció utolsó fázisát. A tervek szerint a 3-as tábor létrehozása és egy ott-alvás után mindenki visszatér még egyszer az alaptáborba, majd amennyiben lehet számítani egy újabb, négy napig tartó időjárási ablakra, akkor megkezdüdhet a csúcstámadás.

A meteorológiai előrejelzések mellett a megrendelt élelmiszer szállítmányt és két társuk egészségének javulását is várják az expedíció tagja. Egyelőre még nem érkezett meg az alaptáborba a Skarduból elindított élelmiszer-szállítmány, de minden pillanatban várják. Várnak egy akkumulátor-töltőt is, mert a generátor 12 voltos töltője nagyon gyengén működik. Emiatt korlátozni kellett a magánlevelezést, ugyanis a számítógép folyamatos energiaigényét csak korlátozottan tudják biztosítani a hegymászók.



Csíkos József a múlt héten rosszul lett a 2-es táborban, s azóta kiderült, hogy a torka gyulladt be súlyosan. ő már jobban van, ugyanakkor Erőss Zsolt technikai vezető foga vagy foggyökere begyulladt, és ettől az alsó állkapcsa feldagadt. A gyulladást antibiotikum-kezeléssel próbálják enyhíteni.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés