Izgalmas hegymászás - Kilimandzsáró Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/11/29
Az 5896 m magas Kilimandzsáró a legalacsonyabb \"magas hegy\", mely a legkönnyebben megmászható. \"Afrika teteje\" Tanzánia és Kenya határán található.
Hirdetés

Csúcsa gyakran burkolózik felhőbe, ennek ellenére messziről is jól láthatóan emelkedik ki környező szavannából. Erre a programra olyan jelentkezőket várunk, akinek már van túra tapasztalata 2000-3000 m, vagy ennél is magasabb tartományban. A túra technikai nehézségeket nem tartalmaz, különleges felszerelést nem igényel, de a 3000 m felett jelentkező magashegyi tünetekkel mindenkinek meg kell küzdeni!

A túra 11 napos programleírásában sűrűn visszatérő elem a koránkelés és a sok-sok óra gyaloglás, cserébe viszont ilyen és ehhez hasonló élmények várják a túra résztvevőit:

 

"A kristálytiszta égbolton felhőpamacsok úszkálnak, béke és nyugalom üli meg a tájat. Belátunk a Kibo hóval borított kráterébe, s a keleti jégmező is feltűnik. A Stella-ponttól másfél óra gyaloglás vár ránk az Uhuru-csúcsig, amely a kráter legmagasabb pontja. Fáradtság, boldogság, meghittség egyszerre keríti hatalmába az embert, mikor eléri Afrika tetejét! (5896m!) Csúcs csoki, csúcsfotók, néhány perc nézelődés, merengés után lassan elindulunk lefelé."

Az ilyen pillanatokért érdemes küzdeni...
Hirdetés