Itt a Karácsony! Ne vegyél csak használt ruhát!

Itt a Karácsony! Ne vegyél csak használt ruhát!

Kakuk András
Kakuk András
2013/11/28
A 15 éves napozóernyő anyaggal megfoltozott szörf nadrág, a festékes, "ductape"-el egybetartott kabát a legjobb! Mi van?
Hirdetés

Igen-igen, nem mi mondjuk hanem a világ egyik legnagyobb outdoor ruházati cége a patagonia. Jókor jövünk ezzel a cikkel, gondolhatjátok, hiszen mi magunk is ösztönözzük a vásárlást karácsonyi termékajánlóinkkal.

Igen, igen de azt azért nem mondjuk, hogy eszetlenül. Valahol a patagonia is erre vezeti vissza a kampányát, amit Worn Wear-nek keresztelt el.

A patagonia alapítója Yves Chouniard, az egyik legismertebb mászó legenda filozófiája mindig is egy kicsit szemben állt azzal, amit a nagy gyártók, így a sajátja is képviselt. Saját elgondolásában mindig is funkcionális igény kell, hogy felmerüljön mielőtt egy terméket kifejleszt.

Vállalkozása is így indult el - saját bevallása szerint sosem akart vállalkozó lenni- , olyan termékeket fejlesztettek, melyek biztonságosabbá tették a mászást. Így forradalmasította az ékek és friend-ek piacát.

Ruhagyártásban is hasonlóan gondolkodik. A fenntarthatóság az elsődleges filozófiája, ennek fényében futtatnak több programot is. A patagonia minden el nem adott termékét alapítványnak ajánlja fel, bármilyen már nem használt patagonia cuccot visszavesznek és újrahasznosítják! 2005 óta 56 tonna ilyen árut dolgoztak fel!

Mostani kampánya sem csak kirakat amit imidzsépítésként tartanak a vásárlók elé. "Black Friday" alkalmával, amikor az USA-ban mindenki őrült kedvezményekkel csábít, hogy minél több cuccot pakolj a bevásárlókosaradba, 2 új programot indítottak. Az egyik egy eszközfelújító program az Ifixit.com-al közösen, a másik pedig egy gyorstalpaló varró kisokos, hogy a szakadt dolgaidat jól tudd megfoltozni.

A kampányvideóban több neves és ismert életművész ronggyá viselt dolgai mesélik el történetüket. A 15 éves napozóernyő anyaggal megfoltozott szörf nadrágtól, a festékes, "ducttape"-el egybetartott kabátig.

Neked milyen ókori cuccaid vannak?

 

Hirdetés