Felértek az Antarktisz csúcsára Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/01/29
M int arról a múlt héten beszámoltunk , hazánk két kiváló sportembere január elején elindult, hogy meghódítsa az Antarktisz legmagasabb pontját. Kovalcsik Krisztina és Ács Zoltán péntek este negyed hét körül feléretek a Mount Vinson csúcsára.
Hirdetés

A Déli-sarkkör közismert a szeszélyes és zord időjárási körülményeiről, így az expedíció kimondottan veszélyes volt, de szerencsére az égiek kegyesek voltak a magyar hegymászó pároshoz. A sikeres csúcstámadást követően mindketten épen és egészségesen értek vissza az I-es alaptáborba, ahol a repülőgépet várták, amivel elhagyják a kontinenst. Kovalcsik Krisztina és Ács Zoltán számára nem ez volt az első Antarktisz „túra”. 2005 elején már jártak ezen a földrészen és első magyarként hódították meg a Déli-sarkot. Szerkesztőségünk ezúton is gratulál a sportembereknek és biztonságos hazautat kíván! Érdekesség: A hét kontinens legmagasabb pontjai:
Antarktisz: Mount Vinson 4897 m Afrika: Kilimandzsáró 5895 m Ausztrália és óceánia: Ausztrália: Puncak Jaya Mount Kosciuszko 4884 m 2228 m Ázsia: Mount Everest 8848 m Dél-Amerika: Aconcagua 6962 m Európa: Elbrusz 5642 m Észak-Amerika: Mount McKinley 6194 m - Mozgásvilág -
Hirdetés