Eddig ismeretlen kristálybarlangot találtak a Citadellán Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/02/15
Barlangász körökben egy ideje már a napi szóbeszéd részét képezi egy nemrégiben feltárt kristálybarlang Budapest I. kerületében. Elmondásuk szerint ez az utóbbi idők legnagyobb felfedezésének számít.
Hirdetés

A barlangot Citadella-kristálybarlang névre kereszteltek, mivel falát olyan teljes kristályok borítják, amelyeket ma már csak a József-hegyi barlang ban sikerült megőrizni.

Az I. kerületi Bérc utcában még tavaly elkezdődött családi ház építésének munkálatai közben bukkantak rá az üregre. Természetesen a Közép-dunavölgyi Környezetvéelmi és Vízügyi Felügyelőség a Rózsadombon a szokásos gyakorlatnak megfelelően leállította az építkezést és a szakemberek nyomban nekiláttak a feltárásnak.

Egyelőre egy hatvan méteres járatot tártak fel , aminek végén egy természetese eltömődés akadályozza a továbbhaladást a hévforrásokhoz. Az következő feladat ennek az akadálynak az áttörése.

A családi ház csakis úgy épülhet fel, ha az építtető alagutat épít a barlang bejáratától az utcára. A nagyközönség számára még évekbe is beletellhetí míg személyesen is megcsodálhatják a Citadella-kristálybarlang ot.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés