A pókok péntekre a Nagy Falba költöztek

A pókok péntekre a Nagy Falba költöztek

Baumann Viola
Baumann Viola
2013/10/15
Új terem kezdőknek és gyerekeknek a Big Wallban.
Hirdetés

Eddig jellemzően nem a bulder szerelmesei jártak a Big Wallba, vagy ha ők is, hát kiegészítő edzésnek használták két bulderedzés mellé. Péntekre azonban elkészült az eddigi bemelegítő terem helyén egy aranyos kis zöld bulderfal-együttes.

Van gyerekrész jól megragadható, cuki állatokkal, bár ahogy a pénteki jamen kiderült, a kölykök szívesen kipróbálják a nehezebb fogásokat is, például az óriás reibungokat. Természetesen van negatív rész is, mellette egy pici has, vannak sarkok, ahol jól lehet sakkozni a testünkkel, és szerencsére felkerült pár elem is, így a nemzetközi irányvonalba is belekukkanthatunk. A falak alatt mindenhol épp elég vastag szivacs várja a lepottyanókat, és a terem szélén le is lehet ülni padokra, vagy további szivacsokra. Tériszonya senkinek sem lesz, ahhoz a köteles nagyterembe kell menni.

 

 

IMG_099288.JPG
IMG_099288.JPG

Galériához klikk a képre!

 

A barátságos versenyre jópár utat építettek a szervezők, számszerint 28-at. Igaz, ennek egy részét csak sikeres kutatás után lehetett megtalálni, de legalább váratlan kihívásokkal is szembetalálták magukat a mászni szándékozók. Előfordultak köztük három mozdulatból álló szuperkönnyűek, és a „nagyoknak” is csak sokadik próbálkozásra sikerülő szupernehezek is. A legtöbb azonban az „átlag” bulderezőnek pont elég kihívást tartogatott, a végén pedig sikerélménnyel szolgált.

A megmászások most is a becsületünkre voltak bízva, tehát mindenki maga jelölgette, mit sikerült kitolnia.
A verseny délután öttől este tízig tartott, így mindenki kimászhatta magát. Mondjuk 7-8 körül pont annyian voltak, hogy

1. gyakran az ember feje fölött lógott egy másik mászó,

2. az illedelmesebbek akár 10 percet is várhattak egy útra, tekintve, hogy sok út keresztezte egymást.

Az nem a terem hibája volt, hogy mászók gyakran egyszerre indultak el egymást fedő fogásokon. Tessék jobban figyelni.

 

A hangulat nagyon barátságos volt, szerencsére eljöttek páran a „nagyok” közül is, úgyhogy a verseny színvonala sem volt éppen rossz. Természetesen ők is végeztek az élen, a fiúknál Komjáti Zoli, Kucsera Bálint, Martincsák István sorrend alakult ki a végére, a lányoknál pedig – túl nagy meglepetést nem okozva – Kucsera Lenke diadalmaskodott.

Jó kis mászás volt, szimpik lettek a falak, és érdemes kipróbálni a versenyutakat, amíg látszanak.

 

Hirdetés