Városligeti futókör Túra

Városligeti futókör Túra

Simon Ádám
Simon Ádám
A Városligeti futókör Túra hossza 2 Km. Az útvonal szintemelkedése 8 m, szintideje 10 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Városligeti futókör

Budapest kiemelt zöldterületéhez méltó futókör található a Városligetben, A Dózsa György út, Ajtósi Dürer sor, Hermina út és Zichy Mihály út között. 

A városligeti futókör és környezete

2 kilométer hosszú rekortán pálya, teljes hosszában kivilágítva. A futókör mentén számos, kisebb-nagyobb kültéri edzőpark található, rengeteg egyéb sportolási lehetőséggel, sportpályákkal, mászófallal, ping-pong asztalokkal, stb. A körön belül található továbbá a városligeti KRESZ-park és a szuper Nagyjátszótér is, úgyhogy akár más sporttevékenyéggel kiegészítve, akár a család többi tagjával közös kikapcsolódási helyszínnek kiváló. A futókör mentén ivókutak és mosdó is található, illetve vendéglátó egységek is üzemelnek.

Városligeti futókör-1
Városligeti futókör
Városligeti futókör-1
Forrás: Mozgásvilág

A városligeti futókör nyomvonala

A futókör bővelkedik a hosszú egyenes szakaszokban, éles kanyar nem található benne és szintemelkedése elhanyagolható. Mérete és elhelyezkedése révén sok helyen keresztezi járda, ahol helyenként meg-megszakad a rekortán felület néhány méter erejéig. Előzéshez, szemből kikerüléshez kellő szélességű.

Hirdetés
Hirdetés