Gömbvillám kör

Gömbvillám kör

Kakuk András
Kakuk András
A Gömbvillám kör hossza 32.2 Km. Az útvonal szintemelkedése 847 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Gömbvillám-kör leírás

A Gömbvillám a Gödöllői-dombságon keresztül haladó, a Péceli Természetjáró és Futóklub által kijelölt 2 futókör közül a kisebb testvér.  

Pontos útvonaltervet ne várjatok, mert a nyomvonal folyamatosan cikk-cakkban halad, okos óra, app navigáció nélkül szerintem lehetetlen küldetés. Ezért van a letölthető gps fájl a végén. 

Tapasztalatok, élmények a Gömbvillám villámkörön

A start után a péceli részen, csodálatos volt az erdő. Fogalmam sem volt, hogy errefele ilyen gyönyörű a táj. Ahhoz képest, hogy nincsenek nagy magasságok, az emelkedők cudarul meredekek. Ezt láthatóan a motorosok is kihasználják, mert tele volt az erdő motoros nyommal.

A talaj elég laza, ide nem árt egy jól kapaszkodó cipő. A baj csak az, hogy Isaszegre érve a temetőtől viszonylag sokat kell aszfalton futni...Ide meg érdemes kevésbé agresszív talpú cipőt venni. 

A temetőben egyébként van kút, ott lehet tölteni. 

A kör második fele kevésbé látványos, cserébe pár helyen bőven be lehet nézni a kanyart. Az út legvége aztán ismét vadregényes, erdős tájon halad, a laza talajt sok helyen úgy kimosta az eső, hogy a fák félig a levegőben lógva magasodnak a futó felett.

Gömbvillám kör-1
Pécel fölött
Gömbvillám kör-1
Forrás: Lakatos Áron

 

 

 

Hirdetés