Menü

2007.04.18.     Hozzászólás 0

Vasárnap Föld napja, Vivicitta & Critical Mass

Vasárnap a Föld napján több szabadidős sportrendezvény is megrendezésre kerül. Például Budaspest egyik legnépszerűbb és legtöbb sportolót felvonultató utcai futóversenye, a 22. T-Com Vivicittá Városvédő Futás. A rendezvényen mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb távot, hiszen lesz Midicittá (6,5 km), Minicittá (3,6 km), Gyaloglás (3 km), Vivicittá (12 km).

Mint a fentiekből kiderül nem csak a futókat várják a Föld napján a Margitszigeten. Azoknak, akik nem preferálják a futást, lesz egy 3 km-es gyaloglás is, így ők is sokat tehetnek a Földért, hiszen addig sem ülnek autóba. Sétálni, gyalogolni lehet hátizsákkal, babakocsival, öregen és fiatalon, papucsban és sportcipőben, farmerben és futónadrágban egyaránt. A szigeti gyaloglás távja 3 kilométer, a nevezők 11:45-kor rajtolnak a Központi útról.


Délután 16:00-kor indul útjára a legtöbb kerékpárost felvonultató bringás felvonulás, a Critical Mass. A felvonulás célja, hogy közvetítse azt az üzenetet az emberek számára, hogy a városon belül nem csak az autójukkal lehet eljutni A-ból B pontba. Több olyan alternatív választási lehetőség van, amely a környezet károsítása nélkül, vagy jóval kisebb méretű károsítás mellett alkalmas az „utazás” lebonyolítására. Ezek közül az egyik a kerékpár. Érdemes kilátogatni, részt venni a felvonuláson, hiszen a Critical Mass rendkívül jó "hangulatú kerékpáros túra" szokott lenni, ráadásul nemes célt szolgál, hiszen a környezet megóvása minden ember közös érdeke!

Ajánló