Schirilla György elfutott a pápához Hír

outdoor-online.hu
2008/05/14
Sikeresen teljesítette több mint 1250 km hosszú békefutását Schirilla György, aki 30 nap alatt érkezett meg Budapestről Rómába, ahol XVI. Benedek pápa személyes kihallgatáson fogadta őt.
Hirdetés

Schirilla György április 7-én vágott neki a nagy útnak, heti hat nap futott, átlagban napi 50 km -t. Schirilla békefutásának a célja a szeretet, az egészség és a béke hirdetése.

" Nagyon kemény erőpróba volt ez az egy hónap, azt hiszem, mindent elmond róla, hogy kilenc kilót fogytam. A budapesti rajt a vártnál szerényebb lett a sztrájk és a rossz idő miatt, de egyébként nagyszerűen sikerült a futás. Mindenhol szeretettel fogadtak, s előfordult ugyan, hogy nem kaptunk szállást, de általában ezzel sem volt probléma. Összességében óriási élmény volt " - nyilatkozta Schirilla.

A Vatikán ban a katolikus egyház feje fogadta őt és kísérőjét. " Hat percet töltöttem a pápánál, akinek átnyújtottam a futásomra készített kopjafát, melyre 272 szalagot tűztek fel az emberek utam során. A szentatyának elmondtam egy előre betanult szöveget olaszul, majd németül beszéltünk. Örökre emlékezetes percek maradnak ezek a számomra " - osztotta meg élményeit a futó.

"Külön élmény volt számomra, hogy a pápa éppen aznap fogadta az Internazionale labdarúgócsapatának tagjait is, előttem éppen Luis Figo volt bent XVI. Benedeknél."  
Hirdetés