Rock around the Balaton

Rock around the Balaton

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/03/24
450 kg banán, 60 kg aszalt gyümölcs, 28 kg szőlőcukor, 10ezer l víz és 50000 db pohár.
Hirdetés

Óriási sikerrel, felejthetetlen hangulatú zárónappal fejeződött be a 7. Spuri Balaton és Félbalaton Szupermaraton. 

A versenyzők reggel 8-kor 14 fokban, napos, szélcsendes, kissé felhős időben indultak Balatonfüredről és a négy napos futást 16 fokban zárva érték el újra Siófokot . Csak a mezőny második felében célba érőkkel bánt el cudarul az időjárás, mert időközben felkerekedett a vihar és még a közvetlenül a Balaton partján felállított célkapuval is elbánt. A negyedik napra 50,7 km jutott. Domborzatilag ez volt a legtöbb kihívást rejtegető szakasz, több kellemetlen emelkedővel is. Steib Péter a záró napon is győzött. Idén 13 óra 21 percet töltött el az életéből azzal, hogy teljesítse a 195,4 km-t. Talán unalmas is lehetett a számára a négy nap, mert a felvezető biciklista hátán kívül semmi mást nem látott a pályán. Steib mindenesetre a verseny történetében először me sterhármast ért el, 2012, 2013 után, újra nyert. A nőknél Tigyiné Görög Veronikának sem volt ellenfele, mind a négy részszakaszon győztesként ért a célba. A keszthelyi atlétanő versenyek történetében az első, aki második alkalommal is nyerni tudott (először 2011-ben).

A szervezőbizottság döntése alapján ettől az évtől kezdve a tragikus sorsú hegymászóra és futótársra emlékezve kiadják a Kiss Péter emlékdíjat. A négynapos versenyt egyéniben teljesítő legifjabbat illeti az elismerés. Miután a három napon át a korcsoportban vezető Tóth Viktor Ádám, a 12 órás futás korosztályos világbajnoka az utolsó napon lesérült, a díjat a 20 éves Kovács Imre érdemelte ki.

A 7. Spuri Balaton és Félbalaton Szupermaraton legidősebb férfi résztvevője a váltóban indult Szüts Miklós, aki 73 éves. A hölgyeknél a svéd Monika Udd a volt a legidősebb, aki a verseny zárónapján ünnepelte 65. születésnapját. Mint elmondta, azért választotta ezt a balatoni hétvégét, mert mindenképpen versenyzéssel szerette volna ünnepelni a jeles napot.

A versenyzők frissítésére szolgált többek között 450 kg banán, 60 kg aszalt gyümölcs, 50-50 kg alma és banán, 40 kg citrom, 28 kg szőlőcukor, 15 kg csoki, 10 kg ropi, 1200 l tea, 10ezer l víz, és ezekhez 50000 db pohár.

Hirdetés