Menü

2011.01.14.     Hozzászólás 0

Monspart Sarolta a debreceni I. Rotary Félmaraton fővédnöke

A „futás nagyasszonya” őszinte örömmel vállalta el az I. Rotary Debrecen Félmaraton futóverseny fővédnöki tisztségét

Monspart Sarolta, az Országos Egészségfejlesztési Intézet osztályvezetője, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke lesz a Debrecenben március 12-én megrendezésre kerülő I. Rotary Debrecen Félmaraton futóverseny fővédnöke.

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Napjainkban már aktívan nem sportol, de új kihívást talált: nőket buzdít arra, hogy egészségesen éljenek, és ennek egyik lehetséges módja a futás.

 

A „futás nagyasszonya” őszinte örömmel vállalta el az I. Rotary Debrecen Félmaraton futóverseny fővédnöki tisztségét: „köszönöm a megtiszteltetést, hogy felkértek a debreceni I. Rotary Debrecen Félmaraton fővédnökének, természetesen örömmel vállalom. Sajnos indulni és egy félmaratoni távot teljesíteni nem tudok, de ott leszek, a már tájfutó koromból jól ismert Nagyerdőn és szurkolok majd a futóknak. Remélem igazi tavaszi időjárás lesz, ami kedvező lenne az indulóknak.”

A március 12-ei I. Rotary Debrecen Félmaraton, nyitánya a 2011-ben induló 4RUN elnevezésű, háromállomásos utcai futóverseny-sorozatnak, mely május 7-én Szekszárdon folytatódik, majd június 5-én Keszthelyen zárul.

Fotó: pixelmester.hu

Olvass többet a témáról: rotary félmaraton, borvidék félmaraton, keszthelyi kilométerek