Magyar ezüstérem a Harakiri Berglauf hegyifutó világkupa futamon Hír

Terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2011/08/02
Gerlei Tamás kiemelt versenyzőként a mezőnyben
Hirdetés
Európa egyik legendás hegyifutóversenyén, az osztrák Harakiri Berglauf -on, a master világbajnok Gerlei Tamás idén is korosztályos ezüstérmet szerzett. A versenyt óriási csatában a hegyifutó világbajnokság ezüstérmese, az eritreai Azarya Weldemariam nyerte (0:50:00) 20 másodperccel az 5-szörös Európa-bajnok török Ahmet Arslan előtt. A női mezőnyben az olasz Antonella Confortola bizonyult a leggyorsabbnak (1:02:50).
 
81749-harakiri-203.jpg Forrás:
 
A verseny nagyon nehéz terepen kerül megrendezésre, ahol 10,4 km távon 1170 m szintemelkedést kell leküzdeni a versenyzőknek, eleinte nehéz erdei, majd sziklás végül igazi magashegyi körülmények között.
Gerlei Tamás   megfontoltan kezdett, a meredek részekre tartalékolt. Így a mezőnytől az első szakaszon elszakadt, hiszen világklasszis atléták diktálták a tempó. Tamásnak azonban nagy hegyi tapasztalata van és a pálya második szakaszában folyamatosan előzte riválisait. Összetettben 22. helyen ért célba 1:02:14 idővel és ezzel megszerezte a master ezüstérmet az osztrák Alex Rieder mögött.
 
81749-harakiri-wyatt-arslan-2011.jpg Forrás:
 
A következő nagy hegyifutó esemény az Albániában megrendezésre kerülő 27. Hegyifutó Világbajnokság , amelyre a magyar válogatott is utazik.
Hirdetés