Így futtok Ti...

Így futtok Ti...

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/06/10
Egyre többen és egyre többen kütyüvel
Hirdetés

Mi kérdeztünk, Ti válaszoltatok és a válaszokat összevetettük a tavalyi futós kérdőív eredményeivel.

Hol, mennyien?
2013-hoz képest 10%-kal többen futtok heti több alkalommal is. Tavaly a megkérdezettek 51,08%-a vallotta ezt magáról, idén már 61,66%.

Futóútvonalként túlnyomó részt (46%) terepet választotok, 33%-otok preferálja az aszfaltot és rekortán pályán pedig 13%. Ezt úgy is összefoglalhatjuk, hogy annyi a terepen futók száma, mint az aszfalton futók és rekortánon futók összesen.

 

Mivel, miben?
A válaszadók 54%-a indul legalább évi egy szervezett futóversenyen és a tavalyi 10% helyett, idén már 18% használ GPS-t futás közben. Tavaly még 29% tartotta magát ahhoz, hogy mindenféle kütyü nélkül fut, idén már csak 24%. Ez lehet GPS, pulzusmérő, stopper, lépésszámláló, stb.

Ha csak kicsivel is, de 2%-kal nött azoknak az aránya, akik nagyobb összeget, 30-50.000 Ft-ot terveznek futófelszerelésre költeni. Azt pedig, hogy melyik termékre költsék a pénzüket, a megkérdezettek 55%-a az előzetes utánaolvasás és tesztcikkek alapján dönti el, vagyis továbbra is érdemes rendszeresen személyes kipróbálásra fognunk a futócuccokat. Hát, értjük mi a célzást...

 

Így futtok ti... Forrás: Mozgásvilág.hu
Így futtok ti...
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Nagyításhoz klikk a képre!

Hirdetés