GU: a finom energia

GU: a finom energia

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2018/11/05
A magas-hegyek és az ultrahosszú távok világklasszisainak is élvezetet, segítséget jelent.

A kanadai Rob Krar az év ultrafutója volt 2013-ban és 2014-ben. Zach Miller első amerikai férfiként nyerte meg a 101 kilométeres CCC terepfutóversenyt Franciaországban, 2015-ben. A szintén amerikai Kit DesLauriers a 2006-ban az első ember lett, akinek összejött sível a „Seven Summit”, vagyis minden kontinens csúcsáról lesíelt. (Néhány évvel később a National Geographicnál az év kalandora lett.) Steve House - szintén a tengerentúlról - hegymászóként vált világklasszissá, Reinhold Messner szerint (őt ennyire sem kell bemutatni) a világ legjobbjává. Hihetetlen magasságok, távolságok kötik össze a felsoroltakat, az extrém teljesítmények mellett pedig közös bennük, hogy valamennyien a GU energiatermékek fogyasztói, a cég arcai, szponzoráltjai.

Hosszasan sorolhatnánk még a neveket az új világból, de találunk sokkal közelebb is valakit, aki amellett, hogy letett már valamit az asztalra, részletesen beszélt arról, mikor, miért, hogyan látja hasznát a GU termékeknek.

 

GU Energy Forrás: GU
GU Energy
Kép forrása: GU

 

A Spartathlon és a sivatag hősnőjének is bejön

Lubics Szilvia ultramaratonista ebben az évtizedben törzstag lett a 245 kilométeres Spartathlon dobogójón, győzelmek és csúcsok is a nevéhez fűződnek, mára az elismert, nagy sportolónk között tartják számon a média-megjelenései alapján. És már messze nem csak Görögországban öregbíti a hírnevét, a tengerentúlon is egyre többen tudják már a szakmában, ki az a Lubics Szilvia.

 

Zselé: ízek sokasága, élvezet és erő

„A GU termékeket több mint egy éve használom. Egy közös futás alkalmával egy futótársam kóstoltatott meg velem egy zselét. Leesett az állam, hogy milyen finom. Sokáig csak a zseléket használtam, nagyon szeretem őket. Sokféle íz közül lehet választani, így sosem unom meg őket. Rengeteg féle terméket használtam eddig, de ennél éreztem igazán, hogy pár perccel a fogyasztása után tényleg erőre kapok.”

 

Lubics Szilvi Forrás: Lubics Szilvi
Lubics Szilvi
Kép forrása: Lubics Szilvi

 

Italpor és sókapszula: a gyomorra is vigyáznak

"A következő termék, amit kipróbáltam a Roctane italpor volt. Nekem nagyon fontos, hogy a hosszú versenyeken ne csak zselével vigyem be a szükséges szénhidrátot. Egy hosszú versenyen nem lenne jó a gyomromnak. Elkezdtem a szénhidrát szükségletem felét itallal bevinni. Tökéletesen működött. Először a Floridában rendezett 100 mérföldes versenyt csináltam így. Végig jó volt a gyomrom, volt erőm.

Mivel a zselé és az italpor is tartalmazza a BCAA-kat, így azokat nem kell pluszban szednem kapszulában, ami szintén nagy könnyebbség. A zselé és italpor mellé csak sókapszulát szedek de nem mindegy milyeneket, mert általában az extrém meleg versenyeket részesítem előnyben. A GU-ban nem csak só, hanem B6 vitamin és gyömbér por is van, ami a gyomorpanaszok megelőzésében is nagyon hasznos. Az extrém meleg versenyeken óránként 4 GU elektrolit kapszulát szedtem, mindenféle gyomorprobléma nélkül.”

 

Regeneráló ital: segítség a sivatagban

„Nagyon fontosnak tartom a regeneráló ital fogyasztását. Mindig is ittam ilyent, hogy napról napra jól tudjam végezni az edzéseket, a több napos versenyeknél pedig kiemelten fontos ez. Az Atacamában, minden napi szakaszt teljesítve, az első dolgom volt meginni a regeneráló italom. A csokis a kedvencem. Nekem nagyon tetszik, hogy nincs is szükség shakerre a keveréshez. Egyszerűen kanállal elkeverve is oldódik vízben, ami azért a sivatagban nagy előny.”

 

Waffel: a nap fénypontja

„A végére hagytam a kedvencemet a GU waffelt. Általában nem reggelizek edzés előtt, de ha megeszem egy waffelt kávéval, nem telítődik a hasam és már indulhatok is futni. A reggeli kedvenc a karamellás, mert isteni és koffein is van benne. Ebéd utáni kávéhoz pedig jöhet a kókuszos és csokis.

 

Lubics Szilvi Forrás: Lubics Szilvi
Lubics Szilvi
Kép forrása: Lubics Szilvi

 

Amikor az Atacamában elővettem, az volt a nap gasztro-fénypontja. :-)

 

Sós karamellás, áfonyás-gránátalmás

Mindezek alapján a GU nyilvánvalóan tud valamit. Az egyeteméről híres kaliforniai Berkeleyben, a tudás egyik fellegvárának közelében, a hely szellemében alkotói alaposan megdolgoztak érte, hogy például energiagélek terén a piacvezetők közé kerüljenek világ szinten. A GU táplálkozási szakértői húsz éve fogtak bele, hogy olyan táplálékot hozzanak létre, aminek magas a tápértéke, hidratál, könnyen és gyorsan felszívódik. E tulajdonságainak köszönhetően pedig a legjobb abból a szempontból, hogy a sportoló ideális energiaállapotban legyen edzés, verseny előtt, alatt és után. Ráadásul ne csak egyen valamit, hanem a táplálékbevitel élvezetet is jelentsen, ami önmagában is valósággal energiaforrást jelent a küzdelemben.

Éppen ezért – ahogy Lubics Szilvia utalt rá az első gondolatai között –

sokféle (közel harminc), finom íz közül lehet már választani a sós karamellástól az áfonyás-gránátalmásig.

  

A GU termékekeket itthon keresd a Nyúlcipőboltokban és a Sarkcsillagban.