Extrém crossfutás Szentendrén - két évszázad futóinak csatája Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/01/14
Röviden összefoglalva: igazi extrém terepfutás volt!
Hirdetés
A 2010-es év első crossfutása hagyomány szerint Szentendrén került megrendezésre - röviden összefoglalva: igazi extrém terepfutás volt! A terep, talaj és a körülmények a lehető legtöbb és legnehezebb próba elé állították a futókat - egyedül a táv nem volt extrém. Az időpont és a körülmények ellenére mégis nagyon sokan rajthoz álltak!   Nemcsak a régóta idelátogató „öreg motorosok”, hanem neves atléták is megjelentek a rajtnál: a jelen (Kustos Szabolcs, Khoór Róbert - futás, Kis Gyula, Varga Tamás Ervin - triatlon) és a 90-es évek képviselői (Kassai Károly, Gerlei Tamás - duatlon, Tóth Viktor - X2S, XTerra).
A rajt szokás szerint óriási lendülettel indult, az élen futók a nehéz, sáros, jeges, vizes terepen is jóval 4 percen belüli tempóban futottak. Az első kisebb lejtő alján a tempó miatt nem figyeltek eléggé és egy egyenes helyett jobbra kanyarodtak - ezzel plusz 2-300 m előnyt adtak a felzárkózó és ezután 1 km-en át vezető üldözőknek.
 
Hamar helyrerázódtak az erőviszonyok: Kustos Szabolcs kb. a 2. km-nél élre állt és olyan erős tempót futott a bokáig érő saras, jeges, vizes emelkedőn, hogy senki nem tudott vele lépést tartani.
Az üldöző boly azonban nagyon nagy csatát vívott: Khoór Róbert, Kis Gyula, Varga Tamás Ervin és Gerlei Tamás sokáig fej fej mellett haladtak, de a Kő-hegy utáni nagyon jeges lejtőn a Master kategóriában futó Gerlei leszakadt a bolyból. Mögöttük Kassai és Tóth csatáztak egészen a célig.
A hölgyek versenyében két Honvédos atléta vívott harcot, de számukra ez inkább amolyan háziverseny volt - a pálya nehézségein kívül nem akadt igazi ellenfelük. Sipos Anna magabiztosan nyerte a versenyt, mosolyogva futott be a célba.
A férfiaknál az 5., 6., 7. helyezés egyeben a Master kategória dobogósainak is a sorrendje - ebből is látszik, hogy ez a sport nemcsak a fiataloknak hozhat komoly sikereket - Gerlei Tamás (X2S-KONA TEAM) tavaly a hegyi futó világkupa sorozatban ért el fantasztikus eredményeket, amelyeket idén meg akar javítani. A hölgyeknél a Vasas színeiben futó, de szintén a X2S-KONA TEAM színeiben triatlonozó Garai Valéria volt az első ebben a kategóriában.
 
Hosszú táv Férfi Kustos Szabolcs Vasas  50' Khoór Róbert    Honvéd 52' Kiss Gyula      Beac   52'
Nők Sipos Anna      Honvéd 1.09' Moczó Zsanett   Honvéd 1.10' Nagy Csilla            1.12'
 
Hirdetés