Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is

Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is

IATF
2021/08/23
Szeptember 9-12. között ismét az alpesi főváros ad otthont az adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Fesztiválnak.
Hirdetés

Szeptember 9-12. között ismét az alpesi főváros ad otthont az adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Fesztiválnak.

adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Fesztivál


Kevesebb mint 3 hét múlva végre megrendezésre kerül az adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Festival 6. kiadása. Néhány év alatt az IATF Ausztria messze legnagyobb, és közel 4000 regisztrációval, mintegy 60 különböző nemzetből érkező résztvevővel (2020-as adatok) Európa egyik legjelentősebb terepfutó eseményévé vált. A futóhétvégét K7 Nighttrail nyitja meg szeptember 9-én, csütörtökön és így végre ismét az Alpok fővárosába invitálja a terepfutó közösséget. A 15 km-es rövid távoktól kezdve a trail maratonokig és a "Masters of Innsbruck"-ig (több mint 100 km), egy akciódús hétvége, hihetetlen hangulat és természetesen Innsbruck lélegzetelállító hegyvidéke vár minden lelkes terepfutó rajongót.

A K7 Nighttrail

A K7 Nighttrail nyitja az adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Fesztivált, ami egy tökéletes bevezetés a kezdő terepfutóknak, ideális táv azoknak, akik rövidtávon tennék próbára magukat, vagy bemelegítés az IATF hétvége többi 6 távjának résztvevői számára. A 7 km-es és kb. 400 méteres szintkülönbségű pálya az Olympiaworldből a Lanser és a Viller Kopf felett vezet, Innsbruck fényeinek gyönyörű panorámája mellett. Fejlámpát fel és irány a kaland. 

Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is-1
IATF Night Run
Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is-1
Forrás: Joko IATF

A K7 Businesstrail

A K7 Business Trail segítségével az összes kolléga együtt vághat neki az estének. Tökéletes munka utáni futás minden vállalat, szervezet és intézmény számára. A 3 fős csapatok versenye csütörtökön startol.

A gyerekek ösvénye

Játékos, könnyű és szórakoztató pálya várja a holnap terepfutóit a futóhétvége pénteki napján az innsbrucki Olympiaworldben. A cél az, hogy a kicsiknek egy rövid, dombos terepen mutassuk meg a terepfutás világát, hogy belekóstolhassanak abba a sportba, amit anyu és apu űz. 3-10 éves korú gyermekek számára.

Szurkolói busz

Támogatásra van szükség, egyszerű! A futók barátainak és családtagjainak lehetősége van arra, hogy a különböző állomásokon a szurkolói buszon (Hop-On/Hop-Off) keresztül szurkoljanak és támogassák sportolóikat. A buszjeggyel a szurkolókat közvetlenül a pályához szállítják, hogy a futóknak garantálják az olykor létfontosságú támogatást. Idén ismét lehetőséget biztosítunk minden nézőnek, hogy a K110, K85 és K65 távok résztvevőinek közvetlenül az útvonal mellől szurkolhassanak és motiválhassák őket a további kilométereken. A szurkolói buszok hop-on-hop-off stílusban közlekednek majd 05:00 és 20:00 óra között, rendszeres időközönként az útvonalak mentén. Az utazási idő lerövidítése érdekében minden egyes szurkolói buszt saját idegenvezetővel láttunk el, aki érdekes dolgokat mond a régióról és az egyes állomásokról. Bónuszként a jegy mellé egy étkezés is jár a szombati díjátadón 11.09. 19:00-tól, ahol a szurkolók együtt zárhatják az estét a frissen célba érkezőkkel.

Helyben készült finomságok

A futók jó étkeztetése a verseny alatt elengedhetetlen része a versenynek. A test és a lélek fitten tartása érdekében a futóknak egyes frissítőállomásokon helyben, frissen készült finomságokat kínálnak. A távtól és természetesen a napszaktól függően a sportolóknak reggelire tojásos ételeket vagy igazi tiroli finomságként egy kiadós császármorzsát szolgálnak fel.

EXPO

Adidas TERREX

La Sportiva

Dynafit

Scarpa

Black Diamond

Sport Conrad

THY

Altra

BOA fit rendszer

Komperdell

Silva

Julbo

Leki

Salzburg Trail Fesztivál

Ultraks Mayrhofen

Meztelenül - Sporthunger

Cosa de Bora

Staudinger

Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is-2
IATF start
Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is-2
Forrás: Lukas Dürnegger IATF

5 ok, amiért érdemes részt vennie az IATF-ben

1. Innsbruck

Nézze meg az Alpok fővárosát egy másik szemszögből.

2. vonzó nyomvonalak

Az adidas TERREX Innsbruck Alpine Trailrun Festival útvonalai egyedülálló változatosságot kínálnak a városi szakaszok és a változatos alpesi útvonalak között. A különböző távokat úgy választottuk ki, hogy minden résztvevő - kezdő és profi egyaránt - megtalálja a számára megfelelő távot.

3. a hangulat

Sok terepfutó számára az IATF egy fix pont a személyes terepfutó naptárában. A változatos program és a rendezvény különleges hangulata minden évben vonzza a résztvevőket. A rendezvénytéren megrendezett expón az összes ismert márka bemutatja termékeinek kiemelt pontjait és újdonságait.

4. az élmény

A hagyományos, 15 és 110 kilométer közötti távok mellett az éjszakai és az üzleti futás útvonalai is a hétvége fénypontjai. A Nighttrail 7 km-es és 400 m szintű távjával a kezdők és a munka utáni futók számára is egy különleges kikapcsolódás, távol a hétköznapoktól.

5. rajongókat is szívesen látjuk

Az Innsbrucki Alpesi Trailrun Fesztivál nem csak a futókra összpontosít. Az innovatív szurkolói busz koncepcióval a nézőket az egyes távok főbb pontjaihoz szállítjuk, hogy testközelből tapasztalhatják meg a versenyeket. Az innsbrucki Olympiaworld rajt- és célterülete ad otthont az expónak, ahol a szabadtéri sportok legújabb termékei kerülnek bemutatásra. A Foodtruck Fesztivál és a helyben készült főtt ételek különböző helyszíneken gondoskonak a résztvevők és a nézők fizikai jólétéről. Így az IATF garantáltan az utazó szurkolók számára is kiemelkedő esemény lesz.

Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is-3
IATF
Ausztria legnagyobb terepfutó versenye a 6. -szor is-3
Forrás: Lukas Dürnegger IATF

Trail futás - egy zöld és fenntartható sport

A futók

A terepfutók eleve nagyon környezettudatos és természetszerető emberek. Magától értetődik, hogy a természetben nem marad szemét!

A berendezés

A túraútvonalfutáshoz a megfelelő felszerelésen kívül nem sok mindenre van szükséged. Fő szponzorunk, az adidas TERREX a "Parley"-val való együttműködése révén szintén elkötelezett a sportcikkipar fenntarthatósága mellett. Az adidas például elkötelezte magát amellett, hogy 2024-ig megszünteti az újonnan gyártott poliésztert a termékeiben, és azt 100%-ban újrahasznosított anyaggal helyettesíti.

Környezet és természet

Tirolban rengeteg túraútvonal és túraútvonal található, és nem kell külön kiépíteni őket. Azzal, hogy a futók az ösvényeken maradnak, a növényzetet is védjük. Az esemény után természetesen minden, a futók eligazítására használt jelzést eltávolítunk.

Az IATF és a környezet

A verseny során a sportolóknak minden frissítőállomáson szemeteskukát biztosítunk. A futóknak saját ivópoharat és összecsukható tálat kell magukkal hozniuk. A rendezvény helyszínén az italokat csak betétdíjas, visszaváltható poharakból szolgálják fel. Ezenkívül minden segítőnk idén IATF-védjegyes ivópalackot kap, hogy elkerüljük a pazarlást. A rendezvény központi elhelyezkedése miatt a résztvevők könnyen utazhatnak tömegközlekedéssel. Ezen kívül lehetőséget biztosítunk nézőinknek, hogy autó nélkül, szurkolói busz segítségével szurkolhassanak a futóknak.

 

A részvételi díjakat Augusztus 24-én emelik utoljára.

Minden információ megtalálható a oldalon.

 

Útvonalak

http://innsbruckalpine.at/strecke/

Program

https://innsbruckalpine.at/programm/

 

Hirdetés