600 résztvevő a Mikulás-napi Aqaticum Futáson Hír

Debreceni kilométerek
2011/12/08
Aki lecsúszott a Mikulás-napi futásról, annak sincs oka búsulni, mert január 01-én megszerezheti a 2012-es év első érmét
Hirdetés



A debreceni Vidámpark bejáratánál felállított rajtnál, december 06-án, már délután 16 órától gyülekezni kezdtek a jókedvű, mosolygós futók, s létszámuk egyre csak nőtt. Közel 600-an futottak a Nagyerdőn, az idén első alkalommal megrendezett Mikulás-napi Aquaticum Futáson, ahol a futást követően minden futó ingyenesen fürdőzhetett a Mediterrán Élményfürdőben.

A szervezők várakozását felülmúlta az a mennyiségű játék és könyv adomány, melyet a futók a DMJV Fogyatékosokat Ellátó Intézményének gyermekei részére ajándékoztak a rendezvényen. Szép számban akadtak, akik nem is a futásért, vagy a fürdésért jöttek el, hanem konkrétan azért, hogy ajándékukkal ők is örömöt szerezhessenek. A futás résztvevői bizonyították, hogy egyetlen hívó szóra milyen összefogásra képesek. A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni az adományokat.

A verseny szervezője, a Debreceni Kilométerek Sportegyesület által meghirdetett Mikulás-ruhás verseny is igen népszerűnek bizonyult, hiszen nagyon sok gyermek és felnőtt öltözött Mikulás-ruhába, s a legbátrabbak modellt is álltak a fényképésznek, hogy az online szavazáson rájuk is voksolhassanak a barátok, családtagok, ismerősök.

A célban nem más várta a versenyzőket, mint maga a Mikulás, aki csokimikulással kedveskedett a pihegő futóknak. A verseny három leggyorsabb futója – Hadházi Máté I. hely, Éles Olivér II. hely, Szundi Attila III. hely -  oklevelet és ajándékot vehetett át a DKM Mikulásától. A vérbeli futók pedig nem álltak meg a célban, ellenkezőleg, fürdés helyett, több kört is lefutottak a futás kijelölt útvonalán.

Aki lecsúszott a Mikulás-napi futásról, annak sincs oka búsulni, mert a DKM szervezésében január 01-én 5,5 km-ert futhat Debrecen belvárosában, megszerezheti a 2012-es év első érmét, és az újévi sorsolás fődíjaként még egy szerencse malacot is nyerhet.

Bővebb információ, szavazás, fotógaléria:
Hirdetés