X-CO Fitnessz - Rázzuk le a felesleget! Hír

Puskás Judit - Mozgásvilág.hu
2009/11/02
Az X-CO fitnessz a hagyományos fitnessz továbbfejlesztett változata. Az X-CO rúddal kiegészített gyakorlatok erőteljesebben hatnak a kényes területekre, mint például a kar, hát, has és természetesen a fenék.
Hirdetés

A látványosabb és nagyobb eredménynek köszönhetően pedig a népszerűsége is gyorsan nő a viszonylag fiatal sportágnak.

 

Mi az az X-CO?

Az X-CO a legújabb fitnessz újdonság , a has, hát- és farizom kitűnő edzőeszköze. A ma létező legmodernebb kézisúlyzó ! Nem más mint egy alumíniumhenger, amely homok és fémreszelék különleges elegyét tartalmazza. Edzés közben a henger dinamikus ide - oda mozgatása során a híg tömeg az X-CO rúd egyik végéből a másikba kerül. Az anyag úgymond "robbanékonnyá" válik, mely által reaktív hatás jön létre. Ez a fajta mozgás egyidejűleg idéz elő feszülést az éppen működő izomban és annak "ellenpólusában", mint például a bicepsz és a tricepsz izomban. E hatás biztosítja az izületek védelmét és a nagyobb megerőltetést mozgás közben.

 

Hogyan működik?

Az X-CO felépítésében és működésében hasonlít a szintén népszerű flexi-barhoz , használatával mégis nagyobb eredményt érhettek el. Titka abban rejlik, hogy a kézi súlyzóval ellentétben nem élettelen anyaggal, hanem szabadon mozgó reszelékkel dolgozunk . A reszelék mindig késleltetve csapódik a henger végének, ami az izomzatban még becsapódás előtt feszültséget hoz létre.

 



 

Az ily módon létrejött reaktív hatás a mélyen fekvő kötőszövetet arra készteti, hogy meggyorsítsa és megtöbbszörözze a cellák újratermelődését. Forradalmi újítás mind sporttudományi, mind pedig terápiás szempontból . Az erőteljes tréning segítségével gyorsabban és könnyebben regenerálódnak a sérült izületi tokok, szalagok, inak és kötőszöveti rostok.

Népszerűségének másik oka, hogy az X-CO "súlyzó" használatával rövidebb idő alatt látványosabb eredmény tapasztalhattok az izomzat erősödésében, a hagyományos edzésmóddal, az egyszerű súlyzó emelgetésével szemben.

 

Merre tovább?

Ha ennyi pozitív tulajdonság felsorakoztatása után végre kedvet kaptál ahhoz, hogy személyesen is megtapasztald a sportág jótékony hatásait, keress fel gyorsan egy profi X-CO trainert , vagy nézz be a hozzád legközelebbi fitnesszcentrumba , és maradj is ott egy alkalomra. Itt megtanulhatod a tréninghez elengedhetetlen alapokat, és természetesen X-CO "súlyzót " is biztosítanak neked.

Ha nagyon megtetszett ez a fajta mozgás, késöbb otthon is el tudod végezni a gyakorlatokat, és saját X-CO -t is beszerezhetsz szinte bárhol, nagyobb sportboltokban, az interneten, de nyugodtan beírhatod a mi üzletkeresőnkbe is. Az X-CO erősítők különböző nagyságúak. Létezik S-es, M-es, és L-es méretben is, így mindenki maga döntheti el, hogy mennyire erős, illetve mennyire akar az lenni.

 



 

Fontos, hogy csak akkor végezd otthon, egyedül a gyakorlatokat, ha azokat már pontosan és helyesen tudod! Mozgás közben ugyanis nagyon kell figyelni a gerinc helyzetére és a fej tartására. Ha a tanultakat hibásan alkalmazod, az akár káros is lehet rád és a testedre nézve, az edzés tehát többet ártana, mint használna.

 

Amennyiben a csoportos szenvedés mellett teszed le a voksod, indulás elött ne felejtsd el betenni a táskádba a következőket: kényelmes edzőcipő, légáteresztő sportruházat, törülköző, megfelelő mennyiségű ásványvíz és persze kitartás, kitartás, kitartás!
Hirdetés