Vissza a tornaterembe

Vissza a tornaterembe

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/04/12
Ha sportolsz valamit azért, ha nem, akkor azért...
Hirdetés

Schromm Barnával (rafting Világbajnok) és Zala Gyurival (Olimpia bronzérmes kenus) nem először van dolgunk, mert hol a teljesítménydiagnosztikán alapuló tudatos edzéstervezés, hol pedig a saját szórakoztatásunkra tartott péntek esti parkban edzés kapcsán összefutunk velük.

Kb. fél éve indították útjára a heti rendszerességű tornatermi erőnléti edzésüket a Forgách utcánál, ezért időszerű volt, hogy rájuk nézzünk, hogy muzsikálnak (Először is csalódnunk kellett, mert muzsikáról szó sem volt, maximum az időmérő csipogása és az gyakorlatok által keltett csattogások szolgáltak "muzikális élménnyel").

 

Változatos Forrás: Mozgásvilág.hu
Változatos
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Mire jó?
Barnáék - akik nem mellesleg sokéves erőnléti- és személyi edzői gyakorlattal bírnak - edzése a hagyományos tornatermi gyakorlatokat (kötélmászás, zsámoly-gyakorlatok, szekrényugrás, medicinlabdázás, négyütemű fekvőtámasz, stb.) ötvözi a legújabb fitness-irányzatokban (crossfit, crosstraining, TRX, SparrowBag, stb.) fellelhető "újhullámmal". A rendszeres tornatermi erőnléti edzéssel olyan általános erőnléti fejlődést lehet elérni, amik akár a hétköznapokban (lépcsőzés, pakolás, bolti zsákmány cipelés, stb.), akár más sportágakban hozzásegíthetnek a jobb teljesítményhez, a hatékonyabb munkavézéshez.

Kinek?
E fenti utolsó gondolatot tökéletesen alátámasztja a résztvevők összetétele, hiszen ugyanúgy megtalálható olyan, aki a mozgásszegény életmódból akar kitörni és általános kondíciót fejleszteni, mint az, aki rendszeres sportolása mellé keresett kiegészítő erőfejlesztést (kajakosok, futók, stb.) A legszebb a dologban, hogy ugyanaz az erőnléti edzés megfelel akár előbbi, akár utóbbi csoportnak, de természetesen nyugodtan lehet kérni Barnától egyéni igényeknek megfelelő megdolgoztatást is.

Hol?
A helyszín a Forgách utcai metrómegállónál lévő Károlyi Mihály Szakközépiskola tornaterme, itt gyűlik össze hetente csütörtökön a 10-12 főt számláló csapat és a két erőnléti edző, akik felváltva találják ki a finomabbnál finomabb feladatokat. A környezetben az a jó, hogy nem kell szégyenkezned, ha nem a legújabb márkás edzőruhát hordod, vagy nincs rajtad izzadásállós smink. Sallang nincs, edzés az van.

Milyen?
A 12 állomásból álló köredzésben volt futás, fekvőtámasz, felülés, homokzsák-pakolgatás, TRX-gyakorlat hasra, karra, lábra, zsámoly- és szekrényugrás, pademelés és más, bármelyik egészséges ember által kivitelezhető gyakorlat. Saját tapasztalatunk szerint nem volt brutálisan nehéz, inkább közepesen erősnek értékeltük (ez persze attól is függ, hogy mennyire adod bele apait-anyait), a saját lábunkon, kellemes fáradtsággal hagytuk el a termet.

 

Összkép Forrás: Mozgásvilág.hu
Összkép
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Kinek ajánljuk?
Aki kiadós testedzésre vágyik egy puccmentes környezetben, családias hangulatban, de szakértő edzők segédletével, akár csak magában, vagy kiegészítő edzésként.

Kinek nem ajánljuk?
Aki nem szeret elfáradni, vagy épp ellenkezőleg, bele akar halni az edzésbe és a VIP parkolóba gleccservizet szürcsölgetve szeret átsétálni.

 

Mennyibe kerül?
Első alkalommal ingyen és bérmentve kipróbálhatod, mit tud a két jómadár. Ha nem tetszik, dobj egy köszit, ha rákaptál, 1500 Ft per alkalomra jön ki a havi-, vagy a 10 alkalmas bérlet ára.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés