Menü

2007.05.24.     Hozzászólás 0

Testsúlycsökkentés az irodában

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet testsúlycsökkentő versenyt hirdetett munkavállalók és munkaadók részére. A díjkiosztót 25-én tartják meg.

A verseny mottója: "közösen-könnyebben".

A munkahelyi verseny az egészséges táplálkozás, az aktív testedzés népszerűsítését szolgálja. Nem elhanyagolható szempont, a mentálhigiéné népegészségügyi projektként való jelentősége sem. A verseny tavaly november 24-én kezdődött és idén május 25-én ér véget. Célja egy kisebb életmódváltás, ennek része az egészségesebb táplálkozási szokások kialakítása, a rendszeres, munkahelyi testedzés iránti igény felkeltése, majd megvalósítása.

A legtöbb munkahelyen jellemző, hogy sem a dolgozók, sem a vezető pozícióban lévők nem fordítanak elég időt a testedzésre és így egymásra sincsenek pozitív hatással. A felgyorsult munkahelyi életben kevés idő jut a szabadidős kikapcsolódásra.

A mostani versenyre 5-10 fős vegyes nemű csapatok nevezhettek. Figyelembe vették a táplálkozás és a testmozgás kultúráját is az adott vállalatoknál. A leadott kilók, a csinosabb megjelenés, a kellemesebb munkahelyi környezet és a jobb közérzet jótékony hatásai mellett a legeredményesebb csapatokat és tagjait értékes jutalom várja a holnapi záróünnepségen.

- Mozgásilvág. hu -