Street Workout az Erzsébet téren Hír

Street Workout az Erzsébet téren Hír

Street Workout
2014/05/22
Május 24-én az erőé lesz a főszerep az Erzsébet téren.
Hirdetés

Budapest, 2014. május 24., 12 óra. Ekkor veszi kezdetét a hazai street workout scéna idei legfontosabb eseménye, amelyről a két legjobb sportoló kvalifikálja magát a júliusi moszkvai világbajnokságra. Az indulók között többek közt Kovács Tibor, a 2013-as világkupa-sorozat offenburgi állomásának győztese és Szarka Ákos, a 2013-as világbajnokság bronzérmese is ott lesz.

Május utolsó szombatján nem csak a nyári meleg izzasztja majd az Erzsébet téri kosárlabda pályára érkező erős srácokat: nem kevesebb, mint a júliusban, Moszkvában megrendezésre kerülő street workout világbajnokságra való kijutás a tét. A közel 20-főnyi induló és a közönség minden idők legkeményebb összecsapására számíthat, hiszen a mezőnyt az ún. bartender stílusú, dinamikus elemekkel dolgozó Kovács Tibor és az „orosz iskolát” képviselő, a nyers erőre építő Szarka Ákos (a tavalyi vb-selejtező győztese) is erősítik.

 

Street Workout az Erzsébet téren Forrás: Guntis Pilsetnieks
Street Workout az Erzsébet téren
Kép forrása: Guntis Pilsetnieks

 

A verseny kétkörös, a délben kezdődő első fordulóban valamennyi induló két-két percben mutathatja be gyakorlatait, majd rövid szünet után, a 14 órától a második körben tíz továbbjutó versenghet. A zsűrit Páll Orsolya rúdtánc magyar bajnok, Martin Viedinsky 2013-as street workout szlovák bajnok és Dejan Stipic a 2013-as street workout világkupa döntő bronzérmese alkotják.

A kiváló időjárással és több száz főnyi érdeklődővel kecsegtető eseményen a magyar street workout legjobbjain túl az esemény főtámogatója, a Hard Body Hang legújabb sporteszköze, az ún. „Kocka 2.0” is bemutatkozik, a versenyzők itt avathatják fel a kifejezetten erre az alkalomra készített darabot.
A két forduló között látványos workout- és rúdtáncbemutatók, valamint dj-setek várják az érdeklődőket, a programot a 15 órakor kezdődő eredményhirdetés zárja.

 

Szervező: Magyar Szabadtéri Testnevelési Sport Egyesület
Főtámogató: Hard Body Hang
További információ:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés