Otthoni konditerem minden izomcsoportra Hír

Mester Dóra - Mozgásvilág.hu
2010/01/05
Az otthoni kombinált kondigép birtokában multifunkcionális edzéstervet tudunk összeállítani, segítségével az összes izmot meg tudjuk mozgatni...
Hirdetés
Az otthoni kombinált kondigéppel multifunkcionális edzéstervet tudunk összeállítani, az összes izmot meg tudjuk mozgatni, ráadásul a mai gépek összeszerelhetősége és tárolása is megfelel a modern kor kívánalmainak. Érdemes tehát egy okos, többfunkciós kondigépet vásárolni a lakásba.
Az otthoni kondigépek legnagyobb általános problémája , hogy kevés izomcsoportot tudunk megmozgatni velük, ugyanis nincs annyi funkciójuk, mint amennyire szükségünk lenne. Általában össze-vissza csuklanak is, vagyis több problémát okoznak, mint amennyi hasznot hajtanak. Aki azonban rendszeresen erősíti magát, annak jól jön odahaza egy kombinált gép. Mérjük fel alaposan az igényeket, és amikor már tudjuk, hogy pontosan milyen izomcsoportokat szeretnénk megdolgoztatni, akkor válasszunk egy minőségi gépet, mely el is fér az otthonunkban. Manapság igyekeznek dekoratív darabokat gyártani, ha jól választunk, nem egy monstrumot kell rejtegetnünk a pincében.

A Weider Pro Easy egy kombinált lapsúlyos gép , mely 3 lépésben összeszerelhető, kényelmes és nem foglal el nagy helyet, szemben óriás méretű társaival. Párnázott és állítható magasságú ülésének köszönhetően nemcsak kényelmes, de hatásos edzést is biztosít. Ne feledjük, hogy a megfelelő szint beállítása elengedhetetlen a hatékony testedzés szempontjából, ez a fix üléses gépeknél problémát okozhat.
 
A kombinált gép segítségével a legfontosabb izomcsoportokat megmozgató gyakorlatokat hajthatunk végre. A lábgép, amellyel lábnyújtó és lábhajlító gyakorlatokat végezhetünk, a combhajlító és -feszítő izmok alapos megdolgozását teszi lehetővé. A mell izomzatát ülő helyzetben,  mellről nyomva és tárogatva edzhetjük, a jól párnázott tárogató karokkal kényelmesen, ugyanakkor hatékonyan erősíthetünk.
80447-weider02.jpg
A felső csiga segítségével a hátizom és a tricepsz izmait dolgoztathatjuk meg, az alsó csiga révén pedig hatékonyan végezhetünk a bokapánttal láberősítést, oldalemeléseket és evező, illetve hajlító gyakorlatokat . 60 kilogrammnyi lapsúly jár a géphez, ezt terhelést a gyakorlat nehézségétől és erőnlétünktől függően, könnyedén variálhatjuk.

A scott pad elengedhetetlen kelléke a gépnek, segítségével a bicepsz izmait hozhatjuk formába, a párnázott padon nemcsak egyszerűbb, hanem komfortosabb is súlyzózni.
 
Tipp:   A  gépet bárki tesztelheti a hazai forgalmazó bemutatótermeiben.
Tesztünk Rékasi Anikó a Kenguru fitness személyi és aerobik edzőjének közreműködésével jött létre (2008. Super Body aranyérem Fitness-Modell kategóriában, 2008 Fitparádé második hely, 2009 Super Body 2 hely). Jelentkezés edzéseire: rekasi.aniko@citromail.hu +36 20 522 3102  
 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés