Menü

2007.04.12.     Hozzászólás 0

Mozogj a hétvégén

Remek lehetőségek várják a sportolni vágyókat a soron következő hétvégén. Mint ahogy arról már több ízben is hírt adtunk, szombaton kerül megrendezésre az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Maraton. Vasárnap pedig az Olimpiai Ötpróba Peking 2008 elnevezésű rendezvénysorozat következő megmérettetése, a futás következik.


Utóbbi programsorozatot a Drops Sport kezdeményezte, majd Óbuda (III. ker) Önkormányzata is csatlakozott. A futóversenyen, a 7km, 14km és 28km közül választhatja ki mindenki a kedvére valót. A rendezvény színvonalasságáról a Zöldgömb Sport Klub kezeskedik, hiszen az ő szervezésükben zajlik a futónap. Ha többet szeretnél tudni erről a versenyről, nézd meg az eseménynaptárunkat!


Az Aerobik Maraton kemény dió. 12 órán át pontosan lekövetni a professzionális előadók mozdulatait, kombinációit rendkívül nehéz. Nem csak fizikailag veszi igénybe az embert, de szellemileg is megterhelő a hosszas koncentráció miatt. Szerencsére idén először ½ maratonin is próbára teheti magát minden arra vágyó. Természetesen az se essen kétségbe aki úgy gondolja, hogy ez is sok lenne neki. Lehetőség van az órákon külön-külön részt venni. Például aki csak Béres Alexandra új Súlykontrollján kíván részt venni, vagy Katus Attila Teljes Alakformálás elnevezésű órájára kíváncsi, minden további nélkül megteheti.
Egy kis kedvcsináló az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Maratonhoz:


„Egy napod az Aerobik Maratonon
Reggel izgatottan ébredsz, hiszen elérkezett a nagy nap, amikor 12 kiváló aerobik órán vehetsz részt...

Felkelsz, felöltözöl, és összekészítesz a táskádba több garnitúra sportruhát, amelyben a legjobban mutatsz majd a parketten és az esemény fotóin.

Időben elindulsz, hogy a helyszínen még mindenre jusson időd. A regisztráció reggel 7 óra 30 perctől nyitva áll.

Ha tömegközlekedéssel jössz, akkor a budai Skálánál a Fehérvári úton felszállsz a 15 percenként induló 41-es villamosra, amellyel onnan már 20 perc alatt a Sportmax-hoz érsz.

Ha autóval jössz, akkor a régi 7-es útról (Balatoni út) az Egérúti kereszteződés után néhány száz méterrel (Budapest felöl nézve) lekanyarodsz jobbra a Sportmax-hoz.

Az épület bejáratán belépve megpillantod a regisztrációs pultot. Odamész, bediktálod a neved, és kezdetét veszi egy rövid regisztráció, amely során megkapod a rajtszámodat, a karszalagokat és az ajándékcsomagodat (benne NaturAqua ásványvízzel, egy kis Tibi csokival és némi olvasnivalóval). Ha az Aerobik Maratonon veszel részt, akkor 3 karszalagot kapsz, ha a ½ Maratonon, akkor kettőt.

Minden információval és eszközzel felszerelkezve elmész átöltözni és felveszed magadra a rajtszámodat is.

Reggel 8 óra 50 perckor már javában melegítesz a teremben.

Pontban 9 órakor kezdetét veszi a program Béres Alexandra Súlykontroll órájával, és a bírók is elfoglalják helyüket, hogy figyeljék minden mozdulatodat.

A következő hatszor 40 percben gyakorlatok sokaságát hajtod végre a délelőtti Aerobik ½ Maratonon, az Aerobik Maraton első felében. Az órák közötti 5 perces szünetekben frissíted magad, pihensz egy kicsit és megvitatod társaiddal az előző óra milyenségét.
A délelőtti program megkoronázásaként egy igazán lendületes Iron Box órán pörgeted fel a pulzusodat Tatarek Rezsővel.

13.25-kor megkezded 15 perces ebédszünetedet és pótolod az elvesztett energiát.

13.40-kor már könnyed tánclépésekkel követed Farkas Zolee koreográfiáját a délutáni ½ Maraton első órájában, és kezdetét veszi az Aerobik Maraton második fele.

A következő hatszor 40 percben a bírók már kiemelt figyelemmel követik mozdulataidat, és szóban figyelmeztetnek, ha nem szabályszerűen végzed a gyakorlatokat. A szóbeli figyelmeztetés után pedig (ha továbbra is helytelenek a mozdulatok) levágnak egy karszalagot, melynek tényét a jegyzőkönyvvezetőnél is rögzítik.

A 12. óra után, 18 óra 10 perckor következik a finálé. Ha az Aerobik Maratonon indultál, akkor egy hátsó és mélyen fekvő tartalékból összeszeded utolsó erődet és nekivágsz a legnehezebb Xco gyakorlatoknak. Ha az Aerobik Napnak vagy a ½ Maratonnak voltál a résztvevője, akkor az emelkedett hangulat közepén kezeid ritmusos összeütésével biztatod a maraton finalistáit. A Finálé végére garantáltan csak egy maradhat. Vajon Te leszel az?

Neked is tetszik ez a nap? Találkozzunk április 14-én!