Kismama jóga Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/09/10
Lássuk, mit adhat a jóga egy kismamának – és akkor még nem is beszéltünk róla, hogy általában a papákat is szeretettel várják!
Hirdetés
Anyáink idejében még bőszen tartotta magát a kettő helyett kell enni , és lehetőség szerint jó sokat kell pihenni-elv, felkészülve az erőt próbáló időszakra, vagyis a szülésre, majd pedig magára a gyereknevelésre. Szerencsére változnak az idők, és manapság már alapszintű igény, hogy egy nő a várandósság idején is csinos, szép és nem utolsó sorban fitt maradjon. Régebben általában terhestorna néven futnak az efféle tornák, aminek azért valljuk be, van némi pejoratív kicsengése. Persze, sokat változott a világ, és ebben a szemléletváltásban az is benne van, hogy nincs olyan női lap, ami ne foglalkozna kiemelten a várandósság kérdéseivel, kihangsúlyozva, hogy ezekben a hónapokban az egészség megőrzése mellett az elmélyülésnek, megnyugvásnak milyen nagy szerepe van, nemcsak a szülés élményének megélésére, de magára a gyermeknevelésre is.
 
81008-asdfasdf.jpg
 
Aki ezzel egy kicsit is foglalkozik – márpedig a számos jógastúdió zsúfoltságát tekintve sokan lehetnek – előbb-utóbb mindenképp eljut egy kismama jógára, ha másért nem, mert a barátnője, rokona ajánlotta neki, próbálja ki ő is. Mint minden más mozgásformát tekintve vannak, akiknek bejön, és vannak, akiknek nem, kismamája válogatja. Az biztos, egy sor olyan technikát sajátíthat el mindenki, amivel megkönnyítheti a kilenc hónap fizikai nehézségeit, a szülést, és az azt követő heteket.
 
81008-asdfsdf.jpg
 
Ez azonban még kevés. Lássuk, mit adhat a jóga egy kismamának – és akkor még nem is beszéltünk róla, hogy általában a papákat is szeretettel várják!
• A legfontosabb, hogy a jóga gyakorlása során a kismamák sokkal tudatosabban élik meg a kilenc hónapot, jobban tudnak figyelni testükre, és a bennük végbemenő változásokra. Megismerik, milyen folyamatok zajlanak a testükben, így kevésbé tartanak tőlük. • Erősebbé, rugalmasabbá teszi a testet. • Erősíti a hátizmot, ellazítja a csípő izmait. • Segítségével jobban tudunk koncentrálni magunkra. • Ellazítja a testet. • Enyhíti a várandósság során felmerülő problémákat. • Erősíti a gát izmait. • Oldja a szorongásokat, félelmeket.
 

81008-fsadfasd.jpg  

 

Kinek ajánlott? A 13. héttől mindenkinek, még olyan kismamának is, aki még sohasem jógázott. Nem utolsó sorban közösségi élményt ad, hiszen egy kismamajógán mindenkinek hasonló kérdései vannak, válaszokkal, javaslatokkal segíthetik egymást a résztvevők. Ha épp érdekelt vagy a témában, kattints ide!

 
Sportkártya: 50-szer többet tud, mint a fitneszbérleted Miért is járnál csak egy helyre sportolni, ha ugyan azért a pénzért (vagy kevesebbért) egyszerre több mint 50 helyszínt is igénybe vehetsz!?  
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés