Menü

2007.05.09.     Hozzászólás 0

www.fittseg.hu

Készüljünk a nyárra

A nyár beköszöntével a lengébb ruházat nem csak alkatunk előnyösebb, vagy épp kevésbé vonzó vonalairól árulkodik majd, de bőrünk is előtérbe kerül. A télen felszedett kilók, majd a tavaszi időszak fogyókúrái után szeretnénk ismét csúcsformába hozni magunkat, nézzük, hogyan.


Bőrünk felfrissülésének első és legfontosabb lépése a tél folyamán felhalmozódott, hámló rétegektől való megszabadulás, melyeknek a száraz, érdes érzést köszönhetjük. A forgalomban lévő termékek bármelyikével végezhetünk nedves bőrfelületen, puha szivacs vagy mosdókesztyű segítségével masszírozást, s így máris élvezhetjük a puha, friss tapintású bőr érzését. A hetente néhány alkalommal elvégzett, rendszeres bőrradír segítségével a nyár folyamán szerzett barnaság is tartósabb marad.


A nyári felkészülés második lépése a hidratálás. Közepesen száraz bőr esetén folyékony, míg kifejezetten száraz bőrre krém formában válasszunk hidratáló készítményt. A tél folyamán elveszített nedvesség pótlása egyaránt fontos bőrradír, borotválkozás, vagy fürdés után. A nappali hidratáláshoz színezett krémeket is választhatunk, melyek egyben alapozóként is alkalmazhatók. Ügyeljünk azonban rá, hogy pórusaink eltömődés nélkül, szabadon lélegezhessenek. A hidratáló kiválasztásakor szintén fonots szempont kell legyen, a nap elleni védelem.


A napvédő krémek használata különösen a világos bőrű egyének számára fontos. Azonban bőr és hajszínre való tekintet nélkül nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a leégés, a bőrrák kialakulásának megakadályozásában, s a bőr öregedésének késleltetésében. Fontos, hogy a termékeket 15-20 perccel a szabadban való tartózkodás előtt alkalmazzuk, így a kellő időben maximálisan képesek lesznek kifejteni hatásukat.


A nyári időszakban még intenzívebben tesszük ki testrészeinket a szőrtelenítés megpróbáltatásainak. Borotválkozás után használjunk szőrnövekedést gátló hidratálót. A szőrt, a növekedéssel ellentétes irányban távolítsuk el, így később kell újra alávetnünk magunkat az eljárásnak. Szőrbenövések ellen használjunk gyógyszertárakban, drogériákban kapható termékeket, melyek egyben gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.


A bélelt bakancsok, csizmák időszaka után lábunk is fokozottan előtérbe kerül, ne feledkezzünk el ezen testrészünk gondos ápolásáról sem. Ha korábban nem is tettük, mostmár mindenképp ideje megszabadulnunk a körömelszíneződések, vastagodások és más, gombás fertőzés okozta kellemetlen tünetektől. Szakszerű segítség hiányában magunk is elvégezhetjük a bőrkeményedések eltávolítását a megfelelő termékek segítségével.


A cikkel kapcsolatban érdeklődjön bővebben a Dermatica Bőrgyógyászati
Központban.
web: www.dermatica.hu
email: info@dermatica.hu
tel: 06 30 6319309

A hír alapjául a "Summer Skin Makeover" cikk szolgált.