Menü

2007.04.26.     Hozzászólás 0

Hogyan tegyük feszessé a hasunkat?

A lenge öltözet előnyeiről - vagyis tulajdonságairól - már több alkalommal írtunk. Napjaink divatos öltözködése már a hasat is látni engedik, ergo erre a testrészre is nagyobb odafigyeléssel kell lennünk. Íme néhány tipp a feszes hasért!


1 Hasprés (klasszikus)
A felső, egyenes hasizmok edzésére alkalmas. Feküdjunk hanyatt, lábunkat húzzuk fel, vagy - ami jobb - tegyük fel egy padra. Karunkat fejünk mögött, vagy mellkasunkra téve kulcsoljuk össze. Lassan hajlítsuk vállunkat a térd felé annyira, hogy lapockánk 3-5 cm-re eltávolodjanak a padlótól. Tartsuk így egy másdpercig, majd ereszkedjünk vissza. Közben igyekezzünk felfelé nézni.
Tipp: A jobb összehúzódás érdekében próbáljuk hátunk alsó részét a padlóra szorítani.

2 Hasizom-erősítés térdfordítással
A ferde hasizmokat erősítjük. Egész egyszerűen úgy végezzük a felülést, hogy könyökünkkel mindig az ellentétes térdünket érintsük. Váltogatva végezzük mindkét oldalra.

3 Lábnyújtás a talaj fölött.
A divat szempontjából érdkes terület, a hasizom köldök alatti szakasza. Támaszkodjunk könyökünkre és alkalunkra, lábunkat emeljük és váltogatva nyújtsuk, illetve húzzúk be. Derekunkat végig szorosan a talajhoz szorítva tartsuk!

4 Térd-könyök érintés
Az egyenes hasizmok köldök alatti és köldök feletti részét is edzi ez a feladat. Hanyattfekvésből indulva emeljük térdeinket magunk felé, közben lassan könyökünkkel is közelítsünk.

5 Csípőemelés gyertyában
Nyújtott lábbal óvatosan végezzünk kis csípőemeléseket fölfelé.

A hasizom formálásához a zsírt is el kell tüntetnünk, ami nem megoldható szimplán a felüléssel. A megfelelő étrend nélkülözhetetlen és hasizmunkat mindig három irányból - kölödk feletti, köldök alatti és oldalizmok - kell megdolgozni.

- Mozgásvilág.hu -