Menü

2007.01.31.     Hozzászólás 0

Genetikai probléma az elhízás

Német és amerikai tudósok (csak halkan jegyzem meg, hogy mindkét országban népbetegség az elhízás) hosszas kutatások eredményeképpen megállapították, hogy az emberi szervezetben, összesen három gén határozza meg, hogy hajlamosak vagyunk-e az elhízásra.
Továbbá ezek határozzák meg, hogy a zsírréteg hol rakódik le a testünkön.

Az embrió korai fejlődési szakaszában a fent említett hármas határozza meg, az egyed későbbi testformáját, irányítják a csontozat kiépülését és az „arc berendezését”. Később pedig az aktivitásuktól és attól függően hogy melyik testrészre hatnak a zsírok lerakódását irányítják. Tehát ha valaki olyan génekkel rendelkezik amik a hasára fejtik ki hatásukat, tekintélyes „úszógumira” tehet szert!

És itt jön a legjobb! Nem kötelező érvényű az elhízás! Hiába van genetikailag belénk kódolva a hajlam, tehetünk és tennünk is kell ellene. Ha sikeresen szeretnénk lenni ebben a csatában, két fegyvert kell bevetnünk. És hogy mik ezek? Az egészséges táplálkozás valamint a rendszeres testmozgás.

Fontos: minden ember más, így Te is az vagy. A táplálkozás kialakításánál és az edzések típusánál a számodra legoptimálisabbat kell választanod, hogy 100%ig hatékonyan tudjál dolgozni.


- Mozgásvilág -