Elkezdődtek a Nagy Sportágválasztó rendezvények előkészületei

Sportagvalszto.hu
2013/04/15
Judo, vízilabda, kajak, kenu, szánkó sportágak nagy egyéniségei egy hajóban!
Hirdetés

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Magyar Evezős Szövetség, és a Budapesti Evezős Szövetség szervezésében április 7-én (vasárnap) tartották meg a 23. Gróf Széchenyi István Emlékverseny és Sportnapot, amely az evezős évad hivatalos megnyitója. A rendezvényen Nagy Sportágválasztós hajó is vízre szállt! A Nagy Sportágválasztó szervezői ezen a sportrendezvényen való részvétellel adták hírül a sajtó és a nagyközönség számára is, hogy az előkészületek elkezdődtek, s 2013-ban is számos városban buzdítják majd sportágválasztásra a gyerekeket, felnőtteket.

 

Mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvényeken is mindig számos neves sportszemélyiség, olimpiai bajnok jelenik meg, s sok esetben nem csak autogramkérésre, hanem a velük való együttsportolásra is lehetőség nyílik, április 7-én, a Nagy Sportágválasztós hajó legénységéből sem hiányozhattak élsportolóink! A szervezői hajó legénységét nem kisebb sporthírességek gazdagították, mint: Gergely István, Kökény Roland, Dombi Rudolf, Hadfi Dániel, Csabai Edvin, Storcz Botond és Pulai Imre. Bár mindannyian saját sportágukban olimpiai, világ- vagy Európa bajnokok, az evezésben ők is amatőrnek számítottak. Előzetes edzés híján nagy kihívást jelentett, hogy a 10 vezéregyéniség egyszerre húzzon lapátjával a vízen, a felevezés alatt azonban a legénység összehangolódott és az előselejtező előkelő második helyét tudhatta magáénak. Itt valóban igaz a mondás, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, hiszen neves sportszemélyiségeink részvétele ezen az evezős versenyen azt volt hivatott illusztrálni, hogy soha sem késő más sportágakba belekóstolni, új élményeket szerezni. Az esemény azt is megmutatta, hogy a más-más sportágat képviselők valójában mind egy „nagy család” tagjai, akik a sport – és a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat - népszerűsítésére egyetlen hívó szóra szívesen ülnek egy hajóba!

 

Nagy Sportágválasztó
Nagy Sportágválasztó

 

Híres sportolóink többségével a következő, május 24-25-ei, Budapesti Nagy Sportágválasztón is találkozhat a közönség, de természetesen májusig még sok-sok névvel bővül a megjelenő sportsztárok névsora. A budapesti rendezvényen ismét több mint 80 kipróbálható sportággal lehet a gyakorlatban megismerkedni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A megjelenő sportági paletta igen széles: nyári és téli sportágak, küzdősportok, labdasportok, egyéni- és csapatsportágak, vizes sportágak, klasszikus és újdonságnak számítók egyaránt képviseltetik majd magukat igazi sport-kalandparkká változtatva a helyszínt.

A 9 és 17 óra között nyitva tartó rendezvény pénteki napja továbbra is elsősorban az előre bejelentkezett, oktatási intézményekből érkező óvodai, iskolai csoportoknak van fenntartva, szombaton pedig a nagyközönséget a családokat várják a szervezők.

 

A budapesti rendezvény kiemelt kísérőrendezvénye a Budapesti Nagy Hangszerválasztó - A HANGSZEREK NAPJAI. A Hangszeresek Országos Szövetségével közös szervezésben megvalósuló esemény ismét lehetőséget ad a gyermekeknek, felnőtteknek, hogy a hangszerek széles választékával találkozzanak és természetesen – a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan -, alkalmuk nyílik azok kipróbálására is zenetanárok, szakemberek instruálása mellett.

 

Klikk:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés