Egy csepp világnap Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/10/26
Ingyenes családi egészségnapot tartanak Budapesten a cukorbetegség megelőzéséért a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban november 18-án, vasárnap 10 és 18 óra között.
Hirdetés

A belépő mindössze egy ingyenes vércukormérés elfogadása. A vizsgálathoz csak egy csepp vért vesznek a szakemberek.

Délelőtt a mozgási lehetőség és több gyerekműsor lesz, délután koncertek, nyereménysorsolások, előadások várják az érdeklődőket. Szakemberek beszélnek a cukorbetegségről, annak veszélyeiről, a magas koleszterin szint és vérnyomás szövődményeiről, és az egészséges életmód alapjairól.

Ahogyan tavaly, úgy idén is megtartják félórás " Séta a diabéteszért " programot. Bemutatkozik a " Changing diabetes " program, melynek célja: megváltoztatni, átalakítani a diabéteszről való gondolkodást, és cselekvésre ösztönözni annak érdekében, hogy Magyarországon is eredményesebben küzdjenek az időközben szinte világjárvánnyá lett cukorbetegséggel szemben.

Eközben olyan fellépők szórakoztatják majd a közönséget, mint Szandi, Csonka András, Lola, a Fiesta, a Groovehouse, de ott lesz Gryllus Vilmos, a Kolompos együttes és Béres Alexandra is. A nap házigazdái Détár Enikő és Rékasi Károly, Barabás Éva és Kovács Kokó István, Erős Antónia és Szellő István lesznek, és a résztvevők találkozhatnak az ország kedvenceivel: a Barátok Közt sorozat szereplőivel is.

A rendezvényen részt vevők között ajándékokat sorsolnak ki.
Hirdetés