Ciki a cici? Hír

Tóth Géza - Mozgásvilág.hu
2011/03/22
Szerintem nem, de sok futó nő szerint minél nagyobb, annál rosszabb… A férfiak ezt nem érthetik, ugye?
Hirdetés

Mikor , az első női futó 1967-ben elindult a Boston maraton on, még senki sem gondolt rá, hogy a nőknek milyen nagy problémát okoznak a melleik futás közben . Pedig valamit kezdeni kell velük.

Ellentétben azzal, amit a sportszergyártó cégek katalógusai próbálnak elhitetni, egy átlagos nő nem tud aktív lenni egy egyszerű spagetti pántos, has kivillantós, virágmintás topban ( mint ahogyan kerékpárból sem mindegy milyet választanak: klikk ide! ). Sportmelltartóra van szükségük , ami leginkább egy golyóálló mellényre hasonlít.

 

Mivel a futás náluk nem csak az előrehaladásról, hanem a le-fel mozgásról is szól, ezért ha betérnek egy sportboltba, betáraznak sport melltartókkal és irány a próbafülke. Aztán jöhet az ugrálós teszt . Biztos vagyok benne, hogy ha ezt mi férfiak látnánk, odalenne a próbafülkék misztikuma.

De mi fantáziálunk, ők pedig tesztelnek. Ez magába foglal néhány szökdelést, ugrálást, extrémebbeknél talán még egy bázisugrást is a környéken található legmagasabb ház tetejéről. Ha a melltartó átmegy a teszten, akkor jöhetnek az egyéb "csajos" szempontok : nedvesség-elvezető anyagból van-e, díszíti-e virágminta, szép-e a színe, stb. És ha mindez passzol, akkor Bingó. Vesznek belőle kettőt minden színben, és imádkoznak, hogy ne kopjon el két mosás után. Hisz még futás közben is adni kell a megjelenésre.

 

Azoknak a nőknek, akikhez bőkezűbb volt a természet, extra erősítésre is szükségük lesz ahhoz, hogy sikeres ugrálós tesztet tudjanak csinálni. Ők valószínűleg dupla, azaz két darab melltartót fognak felvenni. Végtére is a sportmelltartóknak egyetlen céljuk van, hogy a mellüket megóvja attól, hogy le-fel ugráljanak.

Annak ellenére, hogy mi férfiak is némi kihívással küszködünk, ami a futással járó „extra” mozgást illeti, valljuk be őszintén, nekünk még sosem kellett kocogás közben azt mondanunk egy nőnek, hogy „ hé, az arcom itt van fent .”

 

Tipp, sportmelltartó kereséshez:   www.nyulcipobolt.hu -  www.langsport.hu

 

Sportmelltartó  

Idegen nyelvű forrás: Competitor.com
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés