Menü

2011.03.22.     Hozzászólás 0

Tóth Géza - Mozgásvilág.hu

Ciki a cici?

Szerintem nem, de sok futó nő szerint minél nagyobb, annál rosszabb… A férfiak ezt nem érthetik, ugye?

Mikor Kathrine Switzer, az első női futó 1967-ben elindult a Boston maratonon, még senki sem gondolt rá, hogy a nőknek milyen nagy problémát okoznak a melleik futás közben. Pedig valamit kezdeni kell velük.

Ellentétben azzal, amit a sportszergyártó cégek katalógusai próbálnak elhitetni, egy átlagos nő nem tud aktív lenni egy egyszerű spagetti pántos, has kivillantós, virágmintás topban (mint ahogyan kerékpárból sem mindegy milyet választanak: klikk ide!). Sportmelltartóra van szükségük, ami leginkább egy golyóálló mellényre hasonlít.

 

Mivel a futás náluk nem csak az előrehaladásról, hanem a le-fel mozgásról is szól, ezért ha betérnek egy sportboltba, betáraznak sport melltartókkal és irány a próbafülke. Aztán jöhet az ugrálós teszt. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt mi férfiak látnánk, odalenne a próbafülkék misztikuma.

De mi fantáziálunk, ők pedig tesztelnek. Ez magába foglal néhány szökdelést, ugrálást, extrémebbeknél talán még egy bázisugrást is a környéken található legmagasabb ház tetejéről. Ha a melltartó átmegy a teszten, akkor jöhetnek az egyéb "csajos" szempontok: nedvesség-elvezető anyagból van-e, díszíti-e virágminta, szép-e a színe, stb. És ha mindez passzol, akkor Bingó. Vesznek belőle kettőt minden színben, és imádkoznak, hogy ne kopjon el két mosás után. Hisz még futás közben is adni kell a megjelenésre.

 

Azoknak a nőknek, akikhez bőkezűbb volt a természet, extra erősítésre is szükségük lesz ahhoz, hogy sikeres ugrálós tesztet tudjanak csinálni. Ők valószínűleg dupla, azaz két darab melltartót fognak felvenni. Végtére is a sportmelltartóknak egyetlen céljuk van, hogy a mellüket megóvja attól, hogy le-fel ugráljanak.

Annak ellenére, hogy mi férfiak is némi kihívással küszködünk, ami a futással járó „extra” mozgást illeti, valljuk be őszintén, nekünk még sosem kellett kocogás közben azt mondanunk egy nőnek, hogy „hé, az arcom itt van fent.”

 

Tipp, sportmelltartó kereséshez: www.nyulcipobolt.huwww.langsport.hu

 

Sportmelltartó
 

Idegen nyelvű forrás: Competitor.com

Olvass többet a témáról: Sportmelltartó, sportruházat