Menü

2009.10.19.     Hozzászólás 0

BodyArt-közelben a kelet, illetve Közel a kelet

A módszer egy korábban betöltetlen űrt pótolt ki a fitnesz világában, ugyanis közelebb hozta a nyugati ember számára néha "emészthetetlen" jógát, a fitneszterem közönségéhez, mert egymásba olvasztotta a pilates, valamint a keleti mozgáskultúra jótékony hatásait.

A BodyARTTM az emberi test, a lélek és a szellem hármas egységére épülő mozgásforma.

 

Mi is az a BodyARTTM?

A BodyARTTM a jóga, a pilates, és több keleti mozgásforma (thai chi, do-in), valamint stretching gyakorlatok, légzés- és meditációs technikák nagyszerű összhangot alkotó keveréke, mely hazánkban is egyre népszerűbb, köszönhetően annak a sok kedvező élettani hatásnak, amit a gyakorlása közben, illetve után érzünk.

Ezt az egyedülálló tréninget Robert Steinbacher svájci gyógytornász, aerobik oktató és presenter alkotta meg. A pilateshez hasonló mozgáselveken alapul, ám annál sokkal gördülékenyebb, a gyakorlatok egymásba olvadása miatt folyamatosabb, flow jellegű mozgás. Olyan edzéstípus, ami a belső harmónia megteremtése közben figyelmet fordít a gyengülésre hajlamos izmok erősítésére és a rövidülésre hajlamos izmok nyújtására. A tréning során nem elkülönülten dolgoztatjuk meg az egyes izomcsoportokat, hanem a test egészére koncentrálunk.

 A programban statikus és dinamikus, nyújtó és erősítő, valamint az ezekkel összhangban lévő légzőgyakorlatok váltakoznak, amelyek biztosítják az edzés és a relaxáció együttes jótékony hatását. Ezért nagyon fontos a folyamatos figyelem, az összpontosítás, és azt azt segítő légzés is. Mindezeknek köszönhetően a testedzés közben és után, a fizikai és a mentális feszültségek lényegesen enyhülnek.

 

 

A  BodyARTTM rendszeres végzése során fejlődik a hajlékonyság, az állóképesség, az egyensúlyérzék, a kitartás, és az olyan készségek, amelyek a harmonikus mozgás és a tudatos lét alappillérei.