Tanmese a szorgos nyuszikáról Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2008/10/01
Hirdetés

Volt egyszer egy nyuszika, aki természetesen a kerek erdő‘ben éldegélt, és próbált boldogulni a nagybetűs mesében. Nyuszi képezte magát rendesen! Még dél-kerekerdei egyetemet is végig seggelte kisnyuszi nevelő‘ szakon, de érezte-tudta, hogy az ő‘ lételeme a répatermesztés. Elkezdett hát répát vetni.

Elő‘ször csak amatő‘r szinten répázott, ső‘t próbálkozott rokon növényekkel is, mint a hegyi-retek, meg a futóbab. Szép sikerei voltak azokkal a növényekkel is, de tudta, hogy a répázással jobban fog keresni, ezért idő‘vel abbahagyta ezeknek a termesztését.

A Kerekerdei Állatok Okos Szövetsége (KÁOSZ) kezdett felfigyelni a tehetséges nyuszikára, akinek egyre jobb répai lettek, és már a kerekerdő‘n túlra is vittek a répáiból, ső‘t az üveghegyen túli répa-szépségversenyen is jól szerepelt mindig.

A KÁOSZ nem nagyon tudta menedzselni nyuszikát, akinek mindent magának kellett elő‘teremtenie. Drága volt a répavető‘gép, locsolni kellett a répát ugye, meg hát a répa-kiegészítő‘k is egyre többe kerültek. Ső‘t, nyuszika olyan szorgos volt, hogy szakmailag is tovább akart lépni, ezért elutazott négyszögletes erdő‘be együtt répázni az ottaniakkal.

Természetesen a KÁOSZ csak szavakban volt büszke nyuszikára, aki messze vitte a kerekerdő‘ hírét szerte a nagyvilágban, de nem igazán akartak neki műtrágyára valót adni, vagy esetleg lovas-kocsit fizetni neki, hogy kijusson más répás helyekre is, ahol télen is lehet répázni, tovább képezendő‘ magát.

Nyuszika sokszor indult a kerekerdei répabajnokságokon is! Mindig jól szerepelt, volt, hogy nyert is! Pedig közben nyuszika a hosszú répákra specializálódott, amelyeket a kerekerdő‘n kívül jobban el tudott adni. A KÁOSZ viszont csak a rövid répát favorizálta a kerekerdő‘n belül, mert az állatok többségének ez ízlett.

Nyuszika aztán egy idő‘ után fogta magát, és elköltözött kerekerdő‘bő‘l, hogy a legjobb répásokkal termesszen répát a végtelen vízzel körülvett nagyerdő‘ben. Kerekerdő‘be már csak hébe-hóba jön répát vetni.

A KÁOSZ-nak egyre kevesebb köze van így nyuszihoz, de persze hivatalosan borzalmasan büszkék rá, évvégén még egy plecsnit is adtak nyuszinak, hogy ő‘ a legjobb hosszúrépa termesztő‘ kerekerdő‘ben, de ez már egye kevésbé hatja meg nyuszit, aki a hosszúrépások versenyein megtalálta számítását, és most ott tart, hogy esélyes az üveghegyen túl rendezendő‘ hosszúrépás világversenyen is.

Vajon a KÁOSZ mikor jön rá, hogy a hosszúrépa is finom...?

 

UI:Hajrá Csomesz! J

Hirdetés