Szombathelyi izgalmak Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2009/07/20
Hirdetés

Legközelebb, ha így képzeljük el egy OB megrendezését egy nagyváros szívében, javaslom, hogy hirdessük meg különböző‘ öngyilkosjelöltek által látogatott internetes oldalakon.

Az indulói létszám újabb csúcsokat fog döntögetni, az garantált.

Hiszen az utolsó napjukra készülő‘knek páratlan lehető‘ségeket kínált az elmúlt vasárnap.

A rendező‘k nem tehettek róla, “ ez az egyetlen - a szakadó eső‘ meg az érkező‘ vihar rengeteg esélyt adott a kerékpáros bukásra. Az már csak hab volt a tortán, amikor szembesült vele a mező‘ny, hogy gyakorlatilag hívatlan vendégek voltunk a belvárosi forgalomban. Lezárásnak híre-hamva nem volt. A mező‘ny zérószélességű úton körözgette egymást, vagy egy sávon kanyarodott egymással szembe. Lehetett volna itt frontálisan ütközni teherautóval, személyautóval, lelkes age-groupossal, gyerekét tologató anyukával, satöbbi.

Megannyi remek esély a saját, no meg a másik halálára

Hála Istennek nem történt semmi ilyesmi, de ő‘szintén remélem, hogy ilyen körülmények között az utolsó OB (vagy bármilyen verseny) volt, melyet rendeztünk.

 

A verseny maga úgy alakult, hogy meglepetésemre első‘nek jöttem ki, majd elindultunk a káosz 40km-ének bele a város sűrűjébe, ahol jó magyar szokásnak megfelelő‘en az emberek az autójukat épp esernyő‘nek használták. Az első‘ kört a veszélyek feltérképezésének szántam, majd gondoltam kicsit eltávolodok a bolytól, és vártam, hogy valaki (Dani,Ádi,Baja) rám ugranak. Ha bringás versenyen látom azt, hogy 15-20mp-el tolom a harakirit a mező‘ny elő‘tt, akkor azt mondom vérprofi mentalitás, ahogy a mező‘ny kivérezteti az öreget, így viszont kicsi csalódás volt, hogy žTurkish Danin kívül senki sem próbálta meg a felzárkózást. ő is kicsit késő‘n jött. Akkor már szépen el voltam anyátlanodva. Mindenesetre megörültem neki, és nyomtunk együtt egy szép 10kilit. Ennek a gyümölcse egy 25mp-es elő‘ny volt, mellyel Dani élt is rendesen, hiszen simán behúzta az OB-t. Megkockáztatom, nagybolyos futásból is ő‘ jött volna ki győ‘ztesen. Egyben volt nagyon. Az ezüstöt viszont kértem volna. Ennek érdekében bevártam Baját meg emberemet, a Kiskirályt, aztán gondoltam a végén majd simán felérek a dobogóra. Pocska viszont keresztbe húzta a számításaimat, mert már 8kilinél olyat rúgott az aszfaltba, hogy az beszakadt, ő‘ meg tő‘lünk el

Lett ő‘ második, Baja harmadik, én meg a kerónak köszönhető‘en kellemesen bedagadt, ezek szerint futásra alkalmatlan combokkal negyedik. Kiskirály nagyot ment, kár, hogy még nem érzi, mikor kellene enni, mindenesetre a hetedik helye gyönyörű, elverte az összes U23-ast

A Kenéz-Ruzsamagdi páros tisztességesen végignyomta, bár egyik rossz úszása, másik bingázása miatt nem tudok ennek ő‘szintén örülni.

Csajoknál Zita-Kovács Zsófi-Walkó versenyt láttunk, gyakorlatilag ebben ki is merült a nő‘i mező‘ny. Zita simán hozta a kötelező‘t, mint ahogy Zsófinak is le kell futnia Andit. A nagy örömhír részünkrő‘l, hogy mind Varga Reni, mind az első‘ rövidjét teljesítő‘ Boros Zsófi kő‘keményen mentek, és hetedik-nyolcadik helyen zártak. Le a kalappal!

 

Hirdetés