St.Anthony Triathlon belülről Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2012/05/01
Hirdetés

Ha kicsit későn is, de azért írok pár sort a versenyről.

Nem sikerült túl fényesen az szent, de mondjuk bombaformát magam sem vártam. Az úszás elég kaotikus volt, köszönhetően a majd 50fős mezőnynek, meg a hullámokra oldalazó úszópályának. Egyenesen haladni képtelenség volt, így szépen rommá vertük egymást. Én az elején nem erőlködtem, hogy az első sorban csápoljak, a rajt ugyanis amolyan faddi mellezős stílusban történt, természetesen össze vissza volt mindenki a rajtjelnél. Gondoltam majd úgyis felúszom, de a nagyképűségnek az lett az ára, hogy többet nem láttam az élsort. Illetve azt hittem közben, hogy egy nagy masszában verjük a habokat, ezért jól elvoltam a helyemen. Kijövetelnél láttam csak, hogy vagy 20-30mp-cel elment egy sor. Kár érte, mert lábon elmentem volna velük, és akkor talán máshogy alakul minden. Így az úszás végén egy zárkózó csapat tagjaként kezdtem meg a kerékpározást, ami igen kellemetlen tud lenni, ha a francia Billard vezeti. Pár kilométerig ment is, de aztán jött a baltás ember...

Ráálltam tehát a saját tempómra, és így is összeverődtünk 5-en, köztük a tavalyi Des Moines győző Bennett, aki azért kapott büntetést, mert még a depónál kiesett a kulacsa. Biztos direkt dobta ki ugye? Na mindegy, jó ideges volt, szépen haladtunk. Erre egy kanargós szakasz után jön a bíró, hogy álljak már meg ugyan. Mondom, miért? Asszongya, nem csináltam a stagger-t. Ez azt jelenti, hogy ha előttem mennek 20m-re is akár, akkor is el kell picit húzódni balra. Egyvonal nem lehet, ez a lényeg. A vicc, hogy néha már hülyének gondoltam magam közben, úgy ugrabugráltunk balra-jobbra, aszerint, ahogy az első tekert. Kanyarokban nem tudom, ezt hogy kellett volna megoldanom. A lényeg, hogy sűrű anyázás közben megkaptam az egy percemet, ami némi értetlenkedés miatt volt vagy másfél.

Utána az egyébként sem fényes pozíciómat elveszítve baromi nagy lelkesedéssel tekertem tovább. Lett egy 59-es 40km, ami itt igen szerény. Bünti nélkül olyan 57-es lehetett volna, ami már sokkal jobban hangzik. Bár így is 2percet kaptam a későbbi győztes Ospalytól itt, ami szerintem azért belefér. A gond, hogy ő futott rá egy 31percet, én meg egy 34-et, bár itt is volt benne egy perc kábé, mert toltam az első két mérföldet, 5percesekkel (már mérföldben), de aztán realizáltam, hogy még a top20 is elérhetetlen, így economy üzemmódban fejeztem be a verseny.

Azt hiszem, ezzel idén Des Moines-nak lőttek, így most szépen törlöm is magam St.Pöltenről is. Talán még a Klagenfurt 5150-et megcsinálom. Cserében viszont legalább segítem a csapatomat a klubcsapat OB-n, meg talán elindulok a középtávon is végre, egy ideje már terveztem. Távolabbra egyelőre nem bírok tervezni. Ahhoz, hogy labdába rúgjak az idei 5150-es mezőnyben kerón 2-3percet le kellene faragni, de a nagyobb probléma, hogy életem futása kellene, ami 32perc körüli időt jelent... Mondjuk ezekkel meg lassan akár ITU-zhatnék is majd :)

Szóval a feladat megvan, majd kiderül, megoldom-e.

 

Hirdetés