Menü

2008.08.20.     Hozzászólás 10

Miért késik az arany? Szerintem…

Olvasom, hogy otthon most fű-fa nyilatkozik arról, mi rossz a magyar ...

Olvasom, hogy otthon most fű-fa nyilatkozik arról, mi rossz a magyar sportban. Miért esünk vissza évrő‘l-évre a nemzetközi mező‘nyben?

Egyértelmű, hogy rengeteg összetevő‘je van a dolognak.

A pénztelenség a legnagyobb bűnös ez nem vitás.

Az elcseszett sportstruktúránk is benne van nyakig, ez sem vitás.

A nemzetközi mező‘nyök egyre erő‘sebbek. Hogyne!

De egy dologra még nem gondolt senki, mégpedig magára a kinti olimpiai körülményeinkre.

Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója már utalt rá, hogy gyakorlatilag a MOB egy utazási irodává degradálódott. Arra is utalt úgy emlékszem, hogy elöregedett

Hát én akkor ennek tudom be azt, hogy a magyar csapatnál nem olyan hangulat uralkodik, mint amilyen egy Olimpián ideális lenne. Igyekeznek a különböző‘ tisztségviselő‘k, de valahogy nem sikerül olyan miliő‘t kialakítaniuk, mint ami például az Athénban, és most is mellettünk lakó új-zélandiaknál tapasztalható. ők versenyekrő‘l hazatérő‘ sportolóiknak járják a hakát akár háromszor naponta. Süt róluk, hogy egy nagy családként élik meg az olimpiát. Ugyanúgy megbecsülik az éremesélyes versenyző‘t, mint a žcsak kint vagyok típusú sportolót.

Szerintem óriási probléma, hogy a magyar csapat ebbő‘l a szempontból kétfelé van szakadva!

Vannak a csapat sportok játékosai (vízilabda, kézilabda) plusz azok, akik már nyertek érmet, vagy éppen most várnak tő‘lük érmet. Na, ő‘k az istenek, velük valahogy nyájasabb a hangnem, és csodák csodája neki nincs problémájuk azzal, ha éppen le kell ő‘ket gyúrni

Á‰s vannak a mifajtánk, akik jellemző‘en nem 8-an vannak jelen sportágukból az Olimpián, hanem mondjuk 55-en, mint mi a triatlonban, vagy akár százan, mint országúti kerékpárban. Az ilyenekre magyar mentalitás szerint kár pazarolni az energiát, hiszen a nyavalyásoktól vajon mi várható? Lesznek jó esetben középmező‘nyben, de pontszerzés a legritkább esetben néz ki nekik.

Jellemző‘, hogy egy táblára ki van írva, hogy melyik sportágnak ki a dokija és ki a gyúrója. Nos, a triatlont ne keressük rajta! Mint ha itt sem lennénk. Azt meg sem említem, hogy születésnapomon egyetlen egyszer sem kellett megköszönnöm a köszöntést senki részérő‘l

Nem vártam tortát, de azért ez kemény

Azt pedig már minő‘síteni sem bírtam, hogy amikor felvetettem, hogy ha már öt napja nem tudok aludni, mert összeraktak egy kiesett, horkoló, bulizó boxolóval, akkor legalább a verseny napja elő‘tt hagy aludjak egy rendeset (hatig),és tegyenek át egy másik, üres szobába, azt a megjegyzést kaptam, hogy hisztis vagyok, mint egy lány

Kíváncsi vagyok, hasonló választ kapott volna-e egy Kásás egy Benedek vagy egy Cseh Laci?

Kétlem

Úgy gondolom, hogy azokkal a sportolókkal is rosszat tesz ez a mentalitás, akiktő‘l tényleg várják azokat az érmeket! ők ugyanis lépten-nyomon, kimondva kimondatlanul azzal szembesülnek, hogy:

Idefigyeljetek! Ki van nyalva seggetek, de most aztán hozzátok azt az aranyat, mert különben sportágatoknak annyi, Wesselényi ösztöndíjatoknak annyi, egzisztenciátoknak annyi, egyáltalán: mindennek annyi!

Plusz ezek az ominózus versenyző‘k az első‘ váratlan betli után azt olvassák mindenhol a neten, hogy a link sportolók nyaralnak csak kint, és szinte név szerint leírja minden sajtóorgánum, hogy mostantól kinek kellene hozni a tuti aranyat. Komolyan mondom, be kellene tiltani a netet, jobban járnánk. Akkor mindenki a versenyével foglalkozna

Olyan pszichés sportágakban, mint vívás, lövészet, de végül is bármelyikben, az a pici bizonytalanság, amit ez a hatalmas nyomás okoz, simán a kiesést vonhatja maga után.

 

Szponzorok

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • kipage 2008.08.26.   20:10

  kipage

  Most az olimpia után pedig mintha lejárató kampányt folytatna a média!!! Nevezetesen azt szajkózzák, hogy a "leszerepelt" sportolóink micsoda nagy többmillió foritos jutalmakat kapnak stb-stb.. még arra is vették a fáradtságot, hogy kiszámolják, hogy Kína a rengeteg aranyérmes versenyzője között 607millió forintot oszt szét addig a magyarok egy jóval kisebb csapat között 300 milliót. Nem értem miért csinála ezt a bulvártlklub.. Ahelyett hogy az itthoni problémákkal foglalkozna a miniszterelnökünk pedig az utolsó pillanatban a helyszínre utazik és még rátesz az amúgy sem kis nyomás mellé az evezőseink vállára még egy kicsit hasonló kijelentésekkel hogy: Még nics aranyunk de most rajtatok az ország szeme! és a sztorikat még folytathatnám sajnos. Remek írásaid vannak, jó olvasni.

  válasz erre...

 • Brother :) 2008.08.23.   10:13

  Brother :)

  Szerintem igazold le és küld át hozzám uszni meg futoiskolázni! :)

  válasz erre...

 • kuttor.csaba 2008.08.22.   06:39

  kuttor.csaba

  Tegnap volt nálam a kis Bekele! Sírva kérte felvételét az Uniqa Team-be! Azt mondja, már nagyon unja, hogy a bratyója hülyére veri, váltani akar! Most mit csináljak??? :)

  válasz erre...

 • Brother :) 2008.08.22.   06:07

  Brother :)

  Bekele miota triatlonozik?Ki az uszoedzője?Milyen áttételt hajt bringán? :)

  válasz erre...

 • MC 2008.08.21.   20:16

  MC

  Király vagy, hogy leírtad, szerintem ezt kéne publikálnia az indexnek is, írogatják a véleményeiket itthonról, anélkül, hogy közük lenne hozzá, végre valami insider cucc... Ja, én nem gratulálok az eredményedhez, de kúl, hogy odaálltál és végigtoltad. Majd egyszer lesz egy magyar Bekele, az majd megmutatja a világnak, hogyan kell triatlonozni.

  válasz erre...

 • kuttor judit 2008.08.21.   17:29

  kuttor judit

  Gratulálok! Gondoltad volna,hogy így üzenek Neked? büszke vagyok Rád és arra,hogy a kisöcsém vagy!Persze arra is,hogy az egész karrieredet nekem köszönheted,mert ha nem kellett volna annyit futnod elöllem gyerkkorodban,ki tudja,hol lennél most? Biztosan csak a busz után és a lányok elől futnál.Álmaidban lenne 37-es 10km és OLIMPIA! Félre tréfa! Egy élmény olvasni a gondolataidat!!!Megcsináltad! Vágj vissza a szobatársadnak,a hétvégén ne hagyd aludni,hátha a záróünnepélyen pótólja és jól lemarad róla. Puszi!!! Judit

  válasz erre...

 • geot 2008.08.21.   10:13

  geot

  Ezt tényleg elég megdöbbentő olvasni, ez valahogy nem jön át a médián. :( Boldog születésnapot Neked, és gratulálok a szereplésedhez!

  válasz erre...

 • Brother :) 2008.08.21.   07:19

  Brother :)

  HA ÉN kint vagyok mint segitő,akkor lett volna kánaán!:) 26.-án jön az aranygép?Remélem mindenkit odébb raksz és te szállsz ki elsőnek,fülig érő mosollyal!

  válasz erre...

 • sylverdevil 2008.08.20.   20:11

  sylverdevil

  kicsit ledöbbentett amit írtál az elhelyezésedről, oké korábban írtad, hogy a szobatársad már egészen sajátos ritmusban éli mindennapjait, de azt hittem hogy ennél azért több is kijár egy olimpikonnak (jó tudom, ott mindenki az) szülinappal meg ne csüggedj, az m1 kommentátora jelezte (ha jól emlékszem), hogy te ezzel a futammal ünnepled a 33-at, jó pár magyar gondolt rád azért, többek közt én is :)

  válasz erre...

 • sporttárs 2008.08.20.   19:53

  sporttárs

  Helló! Hát nem tudok mit írni de ez valóban nagyon rossz, ha ez így van. És én teljesen el tudom hinni hogy ez így megy kint.(legalábbis a magyar táborban) :S:S És az hogy egy felköszöntést sem kaptál a táborban, na ez tényleg durva. Amúgy így utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :D

  válasz erre...