Kutya vs. Armstrong Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2012/02/24
Hirdetés

Lám-lám, mindenben van valami jó. Tavaly év végén nagy okosan kiszámoltam, hogyan fogok kijutni megint az 5150 US Chamionshipre, Des Moinesba. Idén megint ez a fő célom, így első versenynek beiktattam egy debütáló futamot Sri Lankában. Ez konkrétan múlt hétvégén lett volna, és úgy gondolom, hogy a garruchai tábor után nem is ment volna olyan rosszul, némi pontot legalább is szereztem volna.

Erre az igen profi WTC 3héttel a verseny előtt jelezte, hogy törlik az 5150 profi futamot, de ha szeretnék, amatőrök között versenyezhetek egyet. Az ajánlat nem volt annyira csábító, így gyorsan lemondtam a jegyem és buktam jó sok pénzt. Aztán elkezdtem attackolni a WTC-t egy kis kártalanításért.

Azt tudtam, hogy készpénzt kicsikarni képtelenség lesz, ezért rögtön a hosszútávos éves liszensszel indítottam, ami 750dollár, szóval nagyjából arányban van a buktámmal. Mondjuk eszem ágában sem volt újra 70.3-as futamokon indulni, de aztán észleltem, hogy a WTC nem csak törölte Sri Lankát, de nemes egyszerűséggel 2012 elején átszabta az egész 2012-es kvalifikációs rendszert. Eszerint idén már 5 versenyt kell csinálnom, szemben a tavalyi 3-mal, és benne vannak 70.3-as versenyek is. Ezek után elkezdtem kacsingatni a 70.3-as futamokkal is, és rögtön kinéztem kedvencemet, a St.Pölten 70.3-at. Újabb lökést az adott, hogy közben egy Lance Armstrong nevű amatőr kitalálta, hogy idén triatlonozni akar, méghozzá hosszabb távokon. Panamában rögtön berámolt egyet a mezőnynek…

A következő móresre tanítást a Texas 70.3-on tervezi. Mivel Héczey Bandi barátom is épp a közelben lakik, sőt ő maga is indulni fog, kézenfekvőnek tűnt, hogy ott is indulni kellene. Közben a WTC-től sikerült kicsikarnom a liszenszt, úgyhogy ma már mindkét 70.3-ra be vagyok nevezve. Motivációm az egekben, nem lennék Lance helyében. Alakul tehát egy Kutya-Lance meccs. Biztos ő is baromira készül rám, szóval össze kell kapnom magam. :)

Kidolgozom a taktikát, ha megvan, megírom, addig is elmentem futni. Egy hosszút, ha már így alakult…

Ki tudja, ha már van liszenszem, lehet, hogy év végéig

egy Ironmannel is bepróbálkozom. Ha kicsi a tét, kedvem sötét.

Hirdetés