Így állunk Hír

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2013/02/14
Hirdetés

Régen írtam a klubommal kapcsolatos történésekről, ezért ha pár szóban is, de leírom hogyan állunk. Ami engem is meglepett, amikor legutoljára klubkártyát csináltattam a tagoknak, hogy 140 kártyát kellett csináltatnom. Ha belegondolok, hogy 3 éve 10-en voltunk, büszkeség tölt el. Én mondjuk nagyjából ugyanazzal a 30-35 versenyzővel találkozom, de időközben Schumacher Ákos - Márkus Emesével karöltve végre beindította az amatőröket. Nem tudom, hogy a csillagok állása, vagy mi idézte elő, de ami évekig nem nagyon akaródzott kialakulni, az most létrejött. Hétfő, szerda és péntek reggel annyi ember áll a Sportmax hegyvidék (vagy most már, ha jól hallottam MOM sportközpont lesz) portájánál, hogy alig férünk el. A reggeli 6 pályánk teltházzal üzemel, sőt 7-től -8-ih újabbakat kellett bérelni a munka előtt úszó amatőrjeinknek.

A bővülésben biztosan benne van Márkus Mesi személyisége is, hiszen korábban is próbáltunk foglalkozni jobban az amatőrökkel, de úgy látszik a szőrös, szigorú fejünknél szimpatikusabb Mesi mosolygós arca. A lényeg, hogy egyszercsak lett 30-35 amatőrünk is, ami bizakodásra ad okot a 2013-as amatőr pontversennyel kapcsolatban. Nem titkolt szándékunk, hogy a dobogóra szeretnénk kerülni az age-group szekcióban is.

Az utánpótlás terén is hatalmas változások álltak be, szintén csak Mesit tudom dícsérni, aki oktatástól (6 év) kezdve visszafelé dolgozva befejezte alattunk a piramis építést. Talán a 10-14 éves szakasz az, ahol kevesen vagyunk, de pár év, és ott is megizmosodik a struktúra. Mesi mellett Duska Várkonytól továbbra is számíthatunk mindig pár jó versenyzőre, így az ott nála úszó (Kondorosi uszoda) 20-25 gyerek közül került fel hozzánk többek között a kis Király és az Iklódi testvérek is. Rajtuk kívül ma már gyerekekkel foglalkozik Fecskovics Attila is (ő a Sportmax1 alias Hosszúréti uszodában) és Vatai Miki is. Mindketten még sportolóként is aktívak, de a gyerekekkel is csodákat művelnek. Utánpótlás vonalon tehát 60-70 gyerekről beszélhetünk, akik között szép számban megjelentek az amatőrjeink gyerekei. Így a kis Hegyik, a kis Kremmerek, kis Horváthok szépen meg lettek máris fertőzve a triatlonnal.

A klub hála Istennek belakta magát a MOM park mellett, a vizilabdás olimpai bajnoknak, Székely Bulcsúnak hála ügyeinket rugalmasan tudjuk intézni, és reméljük végleges otthonra leltünk itt. A XI-ik kerület is látja sikereinket, így ma már kiemelt klubnak számítunk a kerületben. Az Uniqa pedig, a biztosítók nehéz helyzete ellenére továbbra is kitart mellettünk.

A klubnak nemrégiben sikerült végleges formába önteni a weboldalát:

http://uniqateam.hu/

és ma már aktívan jelen vagyunk a facebookon is.

Az "unatkozó" Anheuer Kristóf személyében remélem igen aktív lesz az online jelenlétünk, hiszen ma már ez a siker egyik fontos összetevője. A klubot tovább szeretnénk erősíteni, az oktatás, amatőr úszás, gyerekcsoportok erősítésével, így ha valaki kortól, nemtől, előélettől függetlenül kedvet kapna egy kis mozgáshoz, legyen az akár csak úszás, hát jelentkezzen bátran, jó kezekbe kerül!

Hirdetés