Ifi, és U23-as triatlon EB mérlege: Arany, bronz és egy 4.hely

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba
2010/08/31
Hirdetés

41269_1173953765856_1738431911_331746_71202_n
Schumacher Ákos bácsi összefoglalója az elmúlt hétvégéről:

A portugáliai Villa Nova de Gaia városában rendezték az Ifjúsági, és U23-as triatlon Európa bajnokságot, ahol az Uniqa Újbuda TC triatlonistái remekül helyt álltak. A versenyen ifjúsági lányaink váltóban a dobogó legfelső, míg U23-as versenyzőink a dobogó 3. fokára állhattak fel. Az ifjúsági fiúk 4.helyen értek célba.

Szombaton az U23-as egyéni versenyekkel kezdődött a viadal, ahol Ruzsás Dávid, és Bogdány Kenéz volt érdekelt a klubból. Dávid kifejezetten jó versenyzéssel 26. helyen ért célba legjobb magyarként.(sajnos, mint azt később megtudtuk Dávidot egy a depóban elkövetett szabálytalanság miatt utólag kizárták) A vegyes váltóban mindenesetre biztosan lehetett Dáviddal számolni, ugyanúgy, mint a második magyarként befutó Tóth Tamással. Az egyéniben 6. helyen végzett Tóth Zsófival, és a 12. helyen befutó Szalay Szandrával lett teljes a magyar váltó.

A váltók versenyére vasárnap került sor, ahol az ifjúsági lányok összecsapásával kezdődött a verseny. A Horváth Zsanett (Újbuda TC), Fuchs Renáta, Papp Eszter összeállítású magyar csapat nagyszerű versenyzéssel, nagy fölénnyel nyerte meg a viadalt, és így Európa bajnok lett! Fiúknál az Anheuer Kristóf (Újbuda TC), Tarnai László, Czigány András, összeállítású magyar váltó pedig az előkelő 4. helyen érkezett célba.

Délután az U23-as versenyszámokkal az ún. vegyes váltókkal folytatódott a verseny, ahol a magyarok számára a tisztes helytállás volt a cél. Azonban a Szalay Szandra, Tóth Tamás, Tóth Zsófia, Ruzsás Dávid összeállítású kvartett bebizonyította, hogy ott a helye Európa legjobbjai közt, és nagy küzdelemben, remek versenyzéssel végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Ezzel a teljesítménnyel újabb értékes eredmények születtek mind Magyarországnak, mind az Uniqa Újbuda TC-nek.

Hirdetés